maandag 14 mei 2012

Over dromen en matroesjka's van stof


Vandaag had ik eindelijk tijd om aan iets te beginnen wat ik al een heel tijdje in huis heb liggen. Afgelopen winter kocht ik bij Leen Bakker een dekbedovertrek vol Matroesjka's. Het kostte nog geen 20 euro en er zitten zeker 18 grote Matroesjka's op.


Eerst maar eens eentje uitkiezen en uitknippen. Ze ziet er nog wat gewoontjes uit. Waar is de borduurzijde en dat leuke borduurboekje en waar zijn de kraaltjes?


Bloemetjes op haar sjaaltje misschien. Eens even proberen...Ja, dat ziet er al een stuk gezelliger uit, en miscchien nog wat leuks in haar haar...
Dat wordt al heel feestelijk, nu nog iets verzinnen om de jurk te versieren.

Ondertussen komt mijn dochter van acht jaar ook eens kijken wat mama aan het doen is. Ze wordt helemaal enthousiast en wil ook zo'n Matroesjka versieren en dat hoopte ik natuurlijk al een beetje.
Want daar kan ik onder het handwerken nu zo heerlijk over dromen. Het lijkt me zo leuk om aan kinderen te leren hoe fijn handwerken kan zijn en hoeveel leuke dingen je kunt verzinnen en maken. Bijna ieder vriendinnetje dat hier komt spelen is geinteresseerd in alles wat je aan het maken/doen bent. Ze willen ook wel leren haken en weten hoe het spinnenwiel werkt. En dus droom ik lekker verder... Dit zou leuk zijn om met kinderen te maken en dat en ..... Ach, het zijn nog steeds dromen, maar ik vind het wel heel jammer dat op de lagere school vrijwel geen aandacht meer besteed wordt aan handwerken. Dus dat zullen we dan thuis maar een beetje proberen.

De Matroesjka is nog niet af, dat laat ik een andere keer zien.

1 opmerking:

  1. Beste Marie-Louise, ik vroeg me af of jij toevallig nog stof over hebt met deze Matroesjka's erop? Ik ben er heel hard naar op zoek, zou fantastisch zijn! Ik hoor graag van je, alvast bedankt. Groet, Janneke (jannekerinzema@gmail.com)

    BeantwoordenVerwijderen