vrijdag 25 oktober 2019

Gebreid vest voor doorzetters

Kijk mij eens blij kijken op deze foto. Nou, daar heb ik ook wel reden toe, mijn vest is af en het zit nog lekker ook. Het was een behoorlijke klus mag ik wel zeggen.


Ik heb er wel twee jaar over gedaan denk ik. Het vest werd helemaal in de rondte gebreid en als alles dan klaar was moest je het vest doorknippen. Maar toen kreeg ik dus knipvrees en heeft het vest bijna een jaar in de kast gelegen. Uiteindelijk vond ik het toch zonde en verzamelde ik al mijn moed bij elkaar.


Aan beide kanten van de knipbies moest je eerst een stiksel naaien en daarna doorknippen dus. Ik kreeg nog net geen hartverzakking. Daarna biezen breien en die weer aan het breiwerk naaien. Dan nog de zomen vastzetten aan de mouwen en aan de onderkant van het vest en als laatste een boord erop breien. Ik vond het echt een megaklus en weet niet of ik het nog een keer zal doen, maar ik ben wel heel blij met mijn vest.


Hier nog even de achterkant van het vest, je ziet dan mooi de ronde pas.

En de halsboord. (Let even niet op de rimpeltjes in het vest, niet alles kan perfect zijn tenslotte).

Mocht je ook een poging willen wagen, ik gebruikte dit boek:


Het is wel een Noors boek, maar toch lukte het me wel om alles te begrijpen met behulp van Google Translate. Het boek staat trouwens  vol prachtige vesten, maar eerst ga ik maar weer eens iets eenvoudigs doen. Een sjaal ofzo, past altijd, wel zo makkelijk.

Fijne dag!
Marie-Louise
20 opmerkingen:

 1. Marie-Louise, wat prachtig!! het vest staat je ook zo mooi
  Het lijkt me geweldig als je zo kunt breien en ik snap best dat je 'knip-angst' had én dat het even geduurd heeft, het is immers een heel werk. Ik waag me nog maar niet aan zo'n project. Ik ben nog met zoveel bezig, inmiddels weet ik wel, je kunt maar een ding tegelijk. Jij kunt weer een mooi nieuw project uitkiezen. Heel veel plezier van je vest, wat zal je veel bewonderende blikken krijgen als je het vest draagt. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja inderdaad, lekker een nieuw project uitkiezen, altijd fijn. Hoewel er hier ook nog wel het een en ander ligt wat nog afgemaakt moet worden..... Misschien moet ik dat eerst maar eens doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh, wat enggggggg, dat knippen, brrr.
  Maar wat is het ontzettend mooi geworden en het past perfect!!
  Hier mag je héél heel trots op zijn en met trots gaan dragen nu.
  Veel plezier ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga hem zeker met plezier dragen. En dat doorknippen is zo definitief. Als het dan niet goed is houd je een heleboel korte draadjes over. Gelukkig viel het mee.

   Verwijderen
 4. Wat een prachtig vest! Oh, dat knippen, doodeng. Ik wil ook graag nog eens zo'n soort vest breien, maar dat knippen weerhoudt me nog.
  Wat zul jij veel plezier hebben van je vest. Nu lekker wat eenvoudigs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Precies, even lekker een paar sokken breien of een sjaal ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig vest, het staat je prachtig. Ik zou het echt niet durven om het door te knippen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ook spannend hoor. Maar het viel mee uiteindelijk.

   Verwijderen
 7. Wat een kunstwerk!! Schitterend! Ik kan me voorstellen dat je daarin niet durfde te knippen. Zou ik ook hebben, doodeng!
  Maar wat zal je dit vest met trots dragen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ik ben er ook heel blij mee inderdaad. Wie weet probeer ik nog eens iets te breien in de toekomst wat je door moet knippen. Er zijn ook hele mooie patronen van sjaals. Maar eerst even iets makkelijks doen hoor.

   Verwijderen
 8. Prachtig vest. Staat je goed. Duidelijk een vest voor een doorzetter. Goed dat je de knipvrees hebt overwonnen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Het was een heel project om af te maken, maar nu durf ik vast nog wel eens iets te breien waar in geknipt moet worden.

   Verwijderen
 9. Knap hoor! Ik zag weleens eerder deze werkwijze, ik snapte toen totaal niet waarom ze opeens een breiwerk ging doorknippen!! :O

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het blijft spannend, dat doorknippen. Maar je kan zo veel makkelijker patronen breien, want je hoeft alleen maar recht te breien en geen averecht. Maar mijn volgende trui wordt wel weer wat eenvoudiger denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig vest. Wel te zien dat het een pittige klus is geweest. Gelukkig is het tijdloos, dus je kunt het nog lang dragen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Daar heb je helemaal gelijk in. Ik hoop er nog lang plezier van te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen