dinsdag 26 maart 2019

Kappers en haarlak

Zoals veel vrouwen ben ik soms niet tevreden over mijn uiterlijk. Er zijn twee dingen die ik graag anders zou willen. Als eerste droom ik al jaren van lang haar en als tweede zou ik graag een kilo of 5 gewicht kwijt willen raken. Nu zou je zeggen, dat is zo opgelost. Lang haar krijg je door NIET naar de kapper te gaan en 5 kilo afvallen doe je door NIET te eten. Zo, probleem opgelost en nou niet meer zeuren.

Over dat gewicht zullen we het maar niet meer hebben inderdaad, maar afgelopen week was ik bij de kapper. Ik ga vaak samen met mijn moeder, kan ze gelijk met mij meerijden. Dus wij zaten weer gebroederlijk naast elkaar in de kappersstoel en ik merkte op dat ik last had van een haarcrisis. Ik ben een vrouw met een kapsel dus 's ochtends föhn ik altijd mijn haar en dan rommel ik nog wat met een krulborstel. Vervolgens veranker ik de hele boel met een hoop haarlak. Maar soms wil je gewoon op kunnen staan en je haar in een knotje of paardenstaart doen, aankleden en wegwezen en niet dat eeuwige gedoe met föhn en krulborstel. Dus: lang haar. En wat zei mijn kapster: "Dat zou je heel mooi staan, probeer het gewoon een keer, als het niet lukt kan ik het zo weer knippen". Kijk, dat wilde ik nou graag horen. En dus knipte ze voor de vorm hier en daar een plukje weg en rekende ik blij af. Het bedrag was zo laag dat ik zei: "Doe er maar een bus haarlak bij". Ik verschoot nog net niet van kleur toen ik afrekende. Die bus lak was nogal duur (zacht uitgedrukt). Maar volgens de kapster wilde ik hierna niets anders meer. En verdraaid, ze heeft echt helemaal gelijk. Ik heb echt nog nooit zulke goede haarlak gehad, 's ochtends één keer een beetje van die rommel op mijn haar en ik ga probleemloos de dag door. Anders spoot ik gedurende de dag nog een hoop van die zooi in mijn haar om de boel niet de hele dag voor mijn ogen te hebben hangen, maar nu blijft dat haar gewoon zitten waar het moet zitten. Die fles was wel duur, maar ik denk dat ik er vier keer zo lang van doe.

Moraal van dit verhaal: Soms moet je betalen voor kwaliteit, maar het is het waard.

Nou ja, dit verhaal gaat verder nergens heen, ik ga maar weer eens breien (of stofzuigen) ofzo. En over een jaar of twee zal ik op dit blog een foto plaatsen van mijn prachtige lange haar (en wellicht ben ik dan ook 5 kilo lichter).
Fijne dag allemaal!
Marie-Louise

12 opmerkingen:

 1. ha ha ik ben benieuwd !! ik herken het allemaal wel. En die kilootjes krijg je er wel van af. Let op koolhydraten en veel eiwitten eten ( yoghurt) het werkt en verder eet ik gewoon !! -8

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn zus volgt ook een dieet met weinig koolhydraten. Dat werkt goed voor haar. Dus wie weet is er nog hoop.

   Verwijderen
 2. De kapper, dat herken ik wel, met mijn haren lig ik de laatste tijd ook overhoop, ze willen niet wat ik wil. Meestal is het bij mij alleen maar knippen :) Ik droog ze en dat is het. Ik ben dan ook niet goed in 'haren' maar nu heb ik sinds een tijdje krullen, daar doe je niet zomaar alles mee en als je ze te kort knipt heb je pieken!! Van het eten herken ik niet, gelukkig!! Maar als ik zo je blog lees, lukken die kilootjes eraf je ook, veel succes. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vrouwen en haren, het is wat. Ik hoop dat ik het volhoud.

   Verwijderen
 3. Haha, het zit in de lucht, ook ik heb steeds ruzie met mijn haar.
  En langer wordt het ook al niet.
  Kort knippen wil ik niet, want ik heb niet echt een "vrouwelijk" gezicht.
  Dus kort haar word al gauw te stoer.
  Maar wat ik d aan wel wil.....Ik weet het niet.
  Succes met je haar en de kilo's.
  Hou ons op de hoogte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, de tijd zal het leren. Ik heb al heel enthousiast een paar haarklemmetjes gekocht om de pieken in toom te houden. Wordt vervolgd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben benieuwd of het gaat lukken! Ik hoop het voor je.
  Ook ik heb een kapsel!! En ja, af en toe denk ik ook wel, kon ik maar alleen een kam er door halen.Doen andere vrouwen ook. Maar als ik dat doe, ziet het er echt niet uit!

  Succes met de kilootjes!

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat met je haar herken ik helemaal. Als ik het gewoon op laat drogen voel ik me niet prettig, dus ja, föhnen maar!

   Verwijderen
 6. Het is wel waar wat je over haarlak schrijft! En het geldt ook voor foam... Soms kun je beter investeren in een wat duurder product.
  Knap dat je je haar wil laten groeien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha...geweldig hoe je het schrijft....enne welk merk haarlak vertel.....liefs Ria 💕

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, die haarlak heet L'anza (had ik nog nooit van gehoord). En op een schaal van 1 tot 10 heb ik sterkte 8. De zogenaamde "dramatic fix" (ik schrijf ook maar op wat er op de bus met lak staat). Maar goed, mijn haar zit echt als een huis, de hele dag lang.

   Verwijderen