donderdag 8 november 2018

Weekmenu of wat eten we vandaag?

Sommige mensen doen één maal per week boodschappen en krijgen het dan voor elkaar om voor een hele week te verzinnen wat ze ongeveer gaan eten. Dat zijn vast hele georganiseerde types. Ikzelf vind het al moeilijk om één dag vooruit te denken. Meestal sta ik 's ochtends onder de douche te verzinnen wat we 's avonds eens zullen eten. Nadeel hiervan is natuurlijk wel dat je dan ook zo ongeveer iedere dag bij de supermarkt komt, wel gezellig, maar op den duur ook best wel tijdrovend. Daar moest maar eens verandering in komen vond ik. Bij de supermarkt kreeg ik verleden week een kalender voor 2019. Weggooien is zonde, dus het leek me een goed idee om nu alvast te gaan werken aan mijn eerste goede voornemen voor het nieuwe jaar.

Deze kalender dus, handig, maar wel een beetje suf om het hele jaar tegen de Plus aan te kijken, dus tijd om hem wat op te leuken.

Het idee is dat ik nu vanaf 1 januari eens even rustig ieder weekend ga zitten en voor de hele week een menu verzin. Dan gaat het boodschappen doen vast een stuk efficiënter.

Na wat plak- en knipwerk was dit het eindresultaat.
Ik heb de kalender gewoon van het karton getrokken, toen het karton beplakt met kraftpapier en een tekst geprint. Nog wat stoffen plakband erop gedaan en toen de kalender weer teruggeplakt.

De knijpertjes zorgen ervoor dat de kalender op de juiste week openblijft en niet de hele dag zo'n beetje half open-half dicht zit.

We zullen zien of het gaat werken. Nog iemand goede recepten misschien? (Liefst niet te ingewikkeld, maar wel lekker).

Fijne dag
Marie-Louise
14 opmerkingen:

 1. Wat een top-idee~! Toen ik nog veel werkte bedacht ik ook voor 3 dagen wat we aten en deed ik twee keer per week de boodschappen. Dat werkte prima. In de vakanties deed ik dat niet en nam ik lekker de tijd en de vrijheid. Nu ik niet meer werk, bedenk ik soms voor één of twee dagen wat we zullen eten, maar dat maakt inderdaad dat je vaak naar de winkel moet, maar ook dat je in je hoofd nog zoveel bezig bent met bedenken... Wat ik vind het best een afweging elke dag; onze zoon is een beetje moeilijke eter ...
  Ik bewaar recepten uit de Allerhande of andere supermarktmagazines en plak ze in. Op deze manier heb ik een heerlijk voorraadje om uit te kiezen en soms maak ik weer eens iets heel nieuws, lekker uit proberen... Favoriete recept is momenteel Andijviepannenkoek met spek, zie https://www.jumbo.com/andijviepannenkoek-met-katenspek-en-stroop/501413/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeet ik nog te zeggen dat ik je kalender ontzettend leuk gepimpt vind! Dit staat toch wel een stuk gezelliger...

   Verwijderen
  2. Die pannenkoek klinkt best lekker. Dat zal ik binnenkort eens proberen.

   Verwijderen
 2. Ben benieuwd of het je lukt. Ik heb het vaak geprobeerd, maar helaas...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind het ook best lastig om steeds weer iets te verzinnen om te eten. We zullen zien of het lukt.

   Verwijderen
 3. Wij schrijven alles voor 3 weken op. Ik vind het zonde van mijn tijd om steeds naar de winkel te gaan. We draaien wel eens wat om of veranderen wat maar de basis is er. We gaan dan boodschappen doen en het verse spul wat niet lang goed blijft halen we vaak mijn man- dan nog later in het dorp. Je kalender is echt super leuk geworden. Mijn dochter heeft een blog over eten www.mijn-kookavonturenblogspot.nl en wat denk je van Pinterest mmm smullen maar. Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb al even op haar blog gekeken. Heel inspirerend, heb ik weer nieuwe ideeën voor het eten.

   Verwijderen
 4. Ik heb in Word een weekoverzicht (zonder datum) gemaakt en deze in een fotolijstje gezet. Nu kunnen we met een uitwisbare stift elke week een weekplanning maken voor het warme eten. Mocht je iets willen aanpassen, dan kan dat zonder problemen en het blijft zo ook overzichtelijk. Echt handig in gebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe 2x per week boodschappen. De avond ervoor maak ik een menu en een boodschappenlijstje. Meestal kook ik met de groenten uit de aanbieding. Omdat de kinderen niet van aardappels houden, kook ik de ene dag pasta/rijst en de andere dag met aardappels. Geslaagde recepten bewaar ik in een schrift of ik kijk op de sites van ah, Lidl of Aldi. Voor ons werkt dit systeem heel goed

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gave kalender, zo wordt een weekmenu samen stellen wel heel erg leuk.
  Toen ik een tijd geleden thuis was/geen werk had, schreef ik ook altijd in de agenda wat ik wilde eten die week, werkt heel rustgevend en het scheelt een hoop geld kan ik je vertellen (je komt weinig in supermarkt en koopt dus weinig impuls!)
  Mij tip : "uit Pauline's keuken", een blog wat heel actief is en héél lekkere recepten heeft, met veel smaak.
  Succes, het gaat je lukken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jouw kalender ziet er prachtig uit. Mooi begin voor jouw goede voornemen. Ik koop ook graag één keer per week de boodschappen. Ik ben dus benieuwd hoe het vooruit plannen jou bevalt.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een top idee en wat is hij leuk geworden. Dat inspireert om dit goede voornemen vol te houden. Waarom begin je niet deze week al?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad zitten denken dat ik net zo goed nu al kan beginnen. Dat geef misschien meer rust, ipv elke dag maar weer naar de supermarkt.

   Verwijderen
 9. Wat een leuk idee. Ik krijg iedere vrijdag een receptenplanning voor een week van het Voedingscentrum. De lekkere sla ik op op mijn iPad en dat bevalt goed. Moet ik wel iedere dag iets verzinnen,maar de recepten heb ik meteen bij de hand.

  BeantwoordenVerwijderen