woensdag 18 juli 2018

puberkleding en lavendelzakjes

Mijn dochters zijn twee heerlijke pubers die kleren natuurlijk héééél belangrijk vinden en daarom kwamen ze op het lumineuze idee om via een wat vage kledingsite een verrassingspakket met kleding aan te schaffen. Het was niet duur, je hoefde alleen je maat door te geven, te betalen en dan kwamen er per kind 4 a 5 kledingstukken. Wat voor kledingstukken, dat was een verrassing.

Nu moet ik zeggen, er zaten een paar leuke dingen tussen, een bikini, een blouse met borduursel en een normaal t-shirt. Maar ook een fluwelen plooirok en een ieniemienie-blousje.

Dit is het ieniemienie-blousje. De verrassing hiervan was dat het verrassend slecht paste en ook verrassend slecht bleef zitten.

Maar ik zag wel wat in het stofje en had net de lavendel uit de kruidentuin geoogst en te drogen gehangen.

En na enig knip- en naaiwerk veranderde het blousje in drie lavendelzakjes. Helaas heb ik niet genoeg lavendel, dus dat zal ik nog ergens moeten kopen. Maar zo heeft het blousje toch nog een tweede leven. En dat doet me altijd weer plezier.

Verder bedacht ik deze week dat het misschien wel verstandig was om de gebruiksaanwijzing van mijn fototoestel eens wat aandachtiger te lezen. En al lezend liep ik door de tuin en schoot hier en daar een plaatje. Het viel me niet tegen moet ik zeggen, hoe de foto's er uiteindelijk uit kwamen te zien.

Boekweit

Bloemen van de pronkboon 'Lady Di'

Bessen van de Gelderse Roos. Je schijnt er gelei van te kunnen maken, maar ik heb het nog nooit geprobeerd.

Borage of komkommerkruid. 
De bloemetjes kan je eten en geven een kleurige touch aan de je salade.

Maar nu begint de tuin echt wel te lijden onder de droogte. Regen zit er helaas nog niet in. We zullen het er mee moeten doen, dus we genieten maar gewoon van het mooie weer.

Fijne dag!
Marie-Louise

2 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's van je tuin zeg! En wat heb je schattige lavendelzakjes gemaakt van het bloesje, kwam het toch nog goed van pas. Ik gan vanavond ook maar eens de lavendel afknippen, want door het droge weer is het veel sneller uitgebloeid dan in andere jaren. En natuurlijk wordt dat ook hier gebruikt voor vulling van zakjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, die pubers hé :-) Goed opgelost met het bloesje! Ik zie dat ook graag, van die Engelse kant (zo noemde mijn moeder dat vroeger). Ik had een slaapjurkje met zo'n randje en ik geloof ook een randje aan mijn beddenlaken vroeger.
    Hier lijdt de tuin ook enorm onder de droogte, ik hoop toch echt dat het weerbericht niet klopt en we eindelijk wat regen krijgen!

    BeantwoordenVerwijderen