maandag 2 juli 2018

Borg Verhildersum en een nieuw breiwerk

Doe ik de laatste tijd nog wel iets anders dan in de moestuin werken en oogsten en inmaken? Ja hoor! Dit weekend leek het wel een soort minivakantie. Ten eerste was het heerlijk weer zodat we al vroeg in de tuin zaten. Natuurlijk oogstte ik ook het één en ander, maar ik had ook zomaar tijd om van het mooie weer te genieten.

Extra blij werd ik van mijn nieuwe breiwerkje. Ken je de wol en ontwerpen van Marianne Isager? Heel mooi (althans, dat vind ik). Ik kom graag bij het Ryahuis in Zuidlaren. Een super gezellige wolwinkel met alleen maar hele mooie wolletjes en een grote tafel waar je rustig in boekjes kan bladeren om iets leuks uit te zoeken. Het is echt een uitje om daar naartoe te gaan. En daar hebben ze dus wol van Marianne Isager.

Ik kon me natuurlijk niet beheersen en kocht het één en ander.


Hele mooie dunne wol, jummie, jummie!

Isager VOLT
En dit moet het worden, nou voorlopig heb ik weer wat te doen.

Maar goed, ik dwaal af. Ik zat dit weekend dus heerlijk in de tuin te breien. Nieuw breiwerkje, altijd fijn! 

En we gingen ook nog naar Borg Verhildersum in Leens. Dat is ook een aanrader, dus hierbij nog maar een beetje reclame. Het is een oude Borg in de provincie Groningen, waar vroeger een rijke en voorname familie woonde. Nu wordt het door een stichting en door vrijwilligers in stand gehouden.

Het was prachtig om daar te wandelen. Mooi weer, veel groen en een schilderachtige Borg. Zeker de moeite waard. Er was ook een beeldentuin, kleine plantenkas, en een mooie verzameling rozen en clematissen.
Dit was het uitzicht vanaf het terras (we hebben dus ook nog lekker geluncht daar bij die Borg). Ja inderdaad, met recht een minivakantie! Je hoeft soms niet ver van huis te gaan om mooie dingen te kunnen zien.

Maar vandaag was het weekend weer voorbij en heb ik inderdaad weer geoogst en jam gemaakt, maar dat is ook fijn.

Fijne avond!
Marie-Louise
1 opmerking:

  1. Prachtig garen en wat een mooie burcht. Dank je wel, weer 2 adresjes die we op het lijstje zetten van "gaan we een keer bezoeken"

    BeantwoordenVerwijderen