woensdag 3 januari 2018

C2C haken, een uitprobeersel

Ineens duikt er in blogland een haaktechniek op die Corner to Corner haken heet, of kortweg C2C. Dat vind ik nou ook zo leuk aan het bloggen; zoveel inspiratie. Dat C2C haken leek mij wel leuk om te doen, dus maakte ik een proeflapje. Als je even googled vindt je verschillende blogs en filmpjes waar wordt uitgelegd hoe C2C haken precies werkt, het is eigenlijk heel simpel. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij Happy in Red. Zij legt heel goed uit hoe het werkt en heeft ook nog een hele mooie deken gehaakt, wat een klus!

Dit is dus mijn eerste uitprobeersel. Het is een lapje van ongeveer 22 bij 22 cm en meet 19 x 19 hokjes. Ik gebruikte katoen nr 8 en haaknaald 2,5.


Ik tekende dit patroontje.
Ik hield het eenvoudig, want ik kwam er al snel achter dat werken met meer kleurtjes en meer vlakjes lastiger is. Je moet dan veel meer aan- en afhechten en eigenlijk houd ik daar niet zo van.


De vraag is nu, wat moet je ermee. Is het een vaatdoekje? Of toch een pannenlap? Of zomaar een kleedje? Ik denk dat ik nog een iets grotere versie maak en het dan maar een vaatdoekje noem. Nog groter zou het ook goed als keukenhanddoek kunnen fungeren. Het is in het ieder geval leuk om te doen en niet al te moeilijk, dat is ook weleens fijn.

Fijne dag en niet wegwaaien vandaag met al die wind.
Marie-Louise


1 opmerking:

  1. Ziet er echt super schattig uit om verliefd op te worden! Leuke kleurtjes ook.

    BeantwoordenVerwijderen