maandag 11 februari 2019

Gehaakte sjaal

Ik zat de laatste tijd een beetje in een brei-en haakdip, maar eindelijk heb ik de draad weer opgepakt. Elke dag weer een stukje gehaakt en  tenslotte was de sjaal voor mijn moeder af.


Ik haakte de sjaal van Isager Alpaca 1, met een looplengte van 400 meter op 50 gram, een dun draadje dus. In totaal gebruikte ik 3 bollen, en zo haakte ik toch meer dan een kilometer draad weg. Gelukkig is mijn moeder niet zo lang, want na die kilometer had ik het ook wel een beetje gezien. Ik vind dat haken toch wel saai na verloop van tijd.


Het patroon vond ik op internet en het heet de Violet Points Scarf. Je vind het gratis patroon op Ravelry.

Zoals altijd waste ik de sjaal met Eucalan (dat is speciaal voor wol en hoef je niet uit te spoelen, lekker makkelijk). Daarna rolde ik de sjaal in een baddoek en ging er even op staan springen. Zo wordt de sjaal al behoorlijk droog.

En vervolgens de sjaal opspannen. Dat doe ik altijd in onze enige kamer met vloerbedekking. Daar kan je zo handig de spelden inprikken. Dan een nachtje laten drogen en klaar is je sjaal. Dat opspannen moet je echt doen hoor, daar wordt je sjaal zoveel mooier van.

En als laatste nog een close-upje van de gebruikte haaksteek. 
Maar nu ga ik weer lekker breien, dat vind ik zelf toch fijner om te doen dan haken.
Er liggen nog een paar projecten die afgemaakt moeten worden, dus hup, aan de slag.

Fijne dag!
Marie-Louise
6 opmerkingen: