De moestuin wordt steeds een beetje leger deze tijd van het jaar. Alleen de snijbonen doen het nog wonderwel goed, daar kan ik nog iedere dag van oogsten en ook de courgetteplanten persen er nog een enkele courgette uit (ook al zijn ze behoorlijk aangedaan door meeldauw dit jaar). Dus voor de laatste keer dit jaar, een recept waar je weer een courgette in kwijt kunt.
Omelet met Courgette (tip van mijn zus)
Ingrediënten:
1 courgette
1 ui
4 a 6 eieren (ligt een beetje aan het aantal personen)
groene kruiden zoals peterselie en bieslook (mag van alles zijn, net wat je in je tuin of koelkast hebt liggen)
peper en zout om op smaak te maken.
Rasp de courgette op een grove rasp.
Snipper een ui en laat fruiten in een koekenpan.
Voeg de courgetterasp toe en maak op smaak met wat zout en peper. Bak dit een beetje gaar en verdeel dit mengsel mooi glad over de bodem.
Kluts de eieren in een kom en voeg de groene kruiden toe. Schenk dit over het ui-courgettemengsel.
Laat het geheel rustig bakken, eventueel met een deksel op de pan.
En klaar is je courgette-omelet. Heerlijk als lunch of voor een snelle avondmaaltijd, eventueel gecombineerd met een soepje. En ook niet onbelangrijk, weer een courgette weggewerkt.
En ik roep dan altijd heel trots tegen mijn gezin: "Kijk jongens, allemaal uit eigen tuin, zelfs de eieren!" (En nergens plastic omheen of andere overbodige zooi).
Fijne dag!
Marie-Louise
Het ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenEn omdat het uit eigen tuin komt zal het niet alleen extra lekker smaken maar voelt het ook nog eens heel goed.