zondag 23 september 2018

Echt herfst

Zo, vandaag is het echt herfst en ik geniet ervan. De schoorsteenveger is afgelopen vrijdag geweest dus we gaan lekker voor het eerst de kachel weer aansteken. Heerlijk! En in de winkel hadden we ook net de herfstetalage klaar. Mijn zus is daar altijd enorm goed in vind ik zelf.


Ja sorry hoor, de etalageruiten spiegelen enorm, maar  zo krijg je toch een beetje indruk van de herfstetalage. Samen met de kerst vind ik het in de winkel de leukste tijd. Je merkt dat mensen ook weer kaarsen beginnen te kopen en het in huis weer knus willen maken.


De oogst blijft ook maar doorgaan in de moestuin. Ik plukte nog twee kilo snijbonen en vroor ze in. 


De snijbonen snijd ik gewoon met een goed scherp mes, veel sneller dan met zo'n snijbonenmolen. En je hoeft ook lekker weinig schoon te maken. Daar houd ik wel van. Als het weer nog een beetje meezit komen er nog meer bonen af. 

De eerste stoofperen waren goed en die kookte ik en aten we lekker op. De eerste appelboom is nu helemaal leeg. Ik maakte een laatste portie appelmoes. Nu zit de Elstar vol rijpe appelen, dus weer werk aan de winkel. Wat een rijkdom he! En ook de eerste tamme kastanjes en walnoten vallen uit de boom. Wat dat betreft is de herfst echt heerlijk. Het zou wel fijn zijn als het iets minder hard ging regenen.Ik had zelfs weer zin om achter de naaimachine te kruipen en naaide twee kleine zakjes.
Je hebt wel eens van die spulletjes die maar door je la blijven slingeren. Nu kan ik ze opbergen in de zakjes, lijkt een stuk minder rommelig en ik gebruik ook nog eens wat van mijn stofjes. 

Kortom, de zomer is heerlijk, maar ik vind de herfst ook echt genieten hoor.

Fijne dag!
Marie-Louise3 opmerkingen:

 1. Wat mooi, de etalage, je zus heeft inde raad talent.
  Geszellig hè, de herfst.
  Ikm krijg ook altijd zin om te "tutten" in huis, opruimen, warme dekens op de bank, kaarsjes, banken voorzien van donkere hoes, enz.
  En de kleuren in de natuur, zó mooi.
  Wat voor een winkel hebben jullie eigenlijk?
  De tasjes zijn TE leuk, ik kan ook wel zoiets gebruiken voor in mijn handtas, voor de bood schappen tasjes, die s kinderen nu los in mij tas waardoor ik de rest vd spullen steeds kwijt ben.
  Dank voor je idee, ik ga het onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, de herfst is knus maar al die regen, br, dat hoeft voor mij niet! Wat een leuke spulletjes hebben jullie weer in de winkel, je zus is inderdaad goed in etaleren, ik kan me voorstellen dat deze periode, tot aan het einde van het jaar, het gezelligst is in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, die lange zomer was HEERLIJK... Ik vind het nu wel even hard wennen hoor, maar ik ben ook geen herfstmens. Kou en regen en wind vind ik niet zo erg, maar ik houd van licht... en dat gaan we steeds minder krijgen.
  Gaaf zo'n etalage maken! Ja, ik weet hoe lastig het is daar foto's van te maken.. Fijn dat je nog steeds kunt oogsten en komende dagen wordt het ook weer droog geloof ik. Dat maakt het aangenamer om e.e.a. te plukken!

  BeantwoordenVerwijderen