donderdag 2 augustus 2018

Nog meer enge beestjes

Na het wespennest in het uilengat (dat zit er trouwens nog steeds en we hebben er weinig last van) ontdekten we nog een wespennest. Dat nest zat deels in het rieten dak en deels in de spouwmuur. Het bleken hoornaars te zijn, je weet wel van die hele grote wespen. Ik ging eens wat lezen op internet; je moet ze gewoon met rust laten, niet dichter dan 5 meter in de buurt komen, maar dat is wel lastig als je er steeds met de fiets langs moet. Ik had de kinderen al gewaarschuwd, wees voorzichtig! Toen kwam er ook nog in het nieuws dat er in Frankrijk iemand was overleden na de steek van een hoornaar (het zal wel een allergische reactie geweest zijn, neem ik aan). Maar goed, alles bij elkaar vond ik toch dat dit nest weg moest, te gevaarlijk.


Met angst en beven nam ik deze toch best wel slechte foto. Hier zie je twee wespen op een steen van onze muur. Dus je ziet wel dat ze behoorlijk groot zijn.


En hier de redder in nood. Hij was het er mee eens, dit nest kon beter bestreden worden. Het heeft goed geholpen, we kunnen weer rustig met de fiets langs het huis. Toch wel jammer, want hoornaars eten ontzettend veel muggen en vliegen, maar soms moet je keuzes maken.

En vanochtend in alle vroegte (want nog lekker koel) oogstte ik mijn allereerste vijg!


Ik was zo trots, haha! Hij mag op de foto!


Qua zachtheid was de vijg prima, maar de smaak viel toch nog een beetje tegen vond ik. Ik had het zoeter verwacht. Ik zal nog eens even op internet lezen wanneer je ze precies moet oogsten, want ja, dat heb ik nog niet eerder gedaan. Al doende leert men!

Een fijne dag maar weer, en kalmpjes aan met de warmte.
Marie-Louise2 opmerkingen:

 1. Een goed idee om het nest te laten verwijderen, ik zou er nerveus van worden, terwijl ik daar eigenlijk nooit last van heb :)
  Mooi je vijg, ja tegenwoordig kun je alles vinden op het internet handig :)
  Wie weet smaakt nr. 2 al beter.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, hoornaars zijn eigenlijk niet zo agressief als sommige wespen, hoewel ze er veel erger uitzien! Er zijn ook rode hoornaars (Aziatische, dacht ik) en die zijn dan weer wel niet zo lief.
  Maar kom, je had gelijk om ze te bestrijden, je moet toch langs je eigen huis kunnen stappen zonder aangevallen te worden hé. Zet nu maar een bordje dat ze ergens anders moeten gaan wonen (als er weer nieuwe moesten komen).

  BeantwoordenVerwijderen