maandag 30 juli 2018

Vogelbadje

Ja hoor, zaterdag kregen we dan toch eindelijk één buitje regen. Maar nu lijkt het erop dat het weer droog blijft de komende tijd. De planten in de tuin krijgen geen water, dat zou echt veel te veel worden. Maar wat ik niet vergeet zijn de vogels. Op het terras staat een waterbak en die is altijd gevuld.


Ik heb er een paar keitjes ingelegd, voor het broodnodige vermaak.


De foto's zijn wel een beetje van veraf genomen, maar dichterbij komen durfde ik niet.


Vanochtend vroeg was het alweer een komen en gaan van vogels.


En zie je hoe bruin het gras op de achtergrond is. Dat heb ik hier nog niet eerder meegemaakt.


Kortom, heb je nog ergens een leuke schaal. Vul hem met water en zet hem ergens buiten neer. De vogels zullen je dankbaar zijn, want het is momenteel in droge gebieden veel moeilijker voor ze om water te vinden.

Fijne dag!
Marie-Louise

6 opmerkingen:

 1. Wij hebben ook een schaal voor de vogels, maar geen keien erin.
  Dat ga ik ook doen :)
  Hier is het al weer warm!
  Fijne dag, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ongelooflijk dat weer! Gewoon alles een beetje rustig aan doen vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook een paar schaaltjes water in de tuin en even bruin gras hoor! Leuke foto's trouwens! Ik bid nooit, maar ik zou het bijna beginnen doen om toch maar wat regen te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk he, hoe de vogels daarvan genieten, en jij als toeschouwer ook.
  Bij ons is het gras, op een strook na, nog groen. Dat komt doordat het in de schaduw ligt. Andere jaren zit er dan veel mos tussen, maar dat heeft het met de droogte blijkbaar moeilijk gehad. Sproeien doe ik niet, gras kan veel hebben, en de boeren kunnen het water beter gebruiken, die moeten er hun boterham mee verdienen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had van de week je bericht gelezen en heb meteen daarna de blauwe schaal gepakt, die ik in de kringloopwinkel vond. En nu heb ik dus ook zo'n vogelbadschaal. Hij staat op een tafeltje in de boomgaard, maar onze poezen vinden het een leuke drinkbak :) Vogeltjes heb ik er nog niet in gezien...

  BeantwoordenVerwijderen