vrijdag 16 maart 2018

Boodschappenbriefjes

Ik deed mijn boodschappen altijd zonder briefje. Ik deed ze zeg maar "op het gevoel". Maar naarmate je gezin uitbreidt is er altijd wel iets dat je vergeet mee te nemen. In het ergste geval moet je zuchtend terug naar de supermarkt om het essentiële, vergeten, onderdeel voor de avondmaaltijd alsnog op te halen. Dus de laatste tijd werkte ik met een boodschappenbriefje. Er slingert altijd wel een kladje op het aanrecht en als iemand vraagt: "Kan je dit of dat meenemen?" dan zeg ik "Zet maar op het lijstje". En als je dan je briefje niet vergeet mee te nemen naar de supermarkt kom je echt met alles thuis. Kortom, zo'n boodschappenbriefje werkt echt.

Nu weet ik niet hoe het bij jullie is, maar bij ons hebben we altijd een stroom van half lege schriftjes en gekregen blocnotes. Die gooi ik allemaal in een la en dat gebruik ik dan voor boodschappenbriefjes of het uitleggen van wiskundesommen. Die la lijkt nooit leger te worden.

Nu deed ik deze week boodschappen bij de Hema en daar kocht ik zo'n lekker plankje met kaasjes.


Drie kaasjes op een plankje (de schimmelkaas had ik helaas al opgegeten voordat ik bedacht dat ik het nog even moest fotograferen).

En om zo'n plankje nu direct in de houtkachel te werpen (want hoe minder troep hoe beter) is ook zo wat. Dus knutselde ik het volgende.


Ik gebruikte alleen spullen die ik al in huis had. Klemmetje uit de keukenla, vastgetimmerd met een spijkertje (zo eentje met een dikke kop om meubels te stofferen).


Stukje hout uit de schuur, dat zaagde ik op maat en plakte ik vast met een beetje houtlijm.

En tenslotte een overbekend potloodje uit een Zweeds woonwarenhuis.

Dochter zorgde voor een mooi papiertje met tekst en nu hoef ik dus nooit meer iets te vergeten en kan ik alle kleine stukjes papier mooi opgebruiken. Ideaal!

Fijne dag!
Marie-Louise

4 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee! Ik gebruik ook altijd die blocnootjes e.d. die maar nooit op lijken te raken, dit is wel een super-idee om het wat op te leuken! En dat allemaal gemaakt met spulletjes die je al had, goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je, en het was ook nog eens snel en heel makkelijk om te maken. Breien duurt langer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi! Dat heb ik ook: een la met papiertjes voor boodschappenlijstjes en wiskunde uit te leggen aan dochterlief!! Boodschappenlijstjes maak ik al heel lang, zelfs in de juiste volgorde van de winkelrekken van de supermarkt waar ik naartoe ga, superhandig en tijdsbesparend :-) Dat plankje vind ik echt heel mooi, zo natuurlijk en eenvoudig maar echt decoratief en nuttig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, ik loop nog steeds kris kras door onze supermarkt, maar zo'n briefje scheelt echt een heel stuk!

   Verwijderen