woensdag 14 maart 2018

Het kippendilemma

Onze kippen kennen jullie al natuurlijk. Ze zorgen er ieder jaar voor dat we in het voorjaar en de zomer verse eitjes hebben. Daarna begint de rui en doen de dames het even rustig aan. Maar ja, ook kippen worden ouder. Meestal beginnen ze ergens in januari weer met het leggen van de eitjes. Dit jaar vond ik alleen hier en daar een verdwaald ei;  eentje onder de aanhanger en een ei bij de voordeur. En nou ja, misschien nog een exemplaar dat ze echt goed verstopt hebben.


Kortom, er kwam een avond waarop ik het onderwerp "kip" in de groep gooide. Volgens goed, ouderwets poldermodel wilde ik overeenstemming bereiken over het lot van de kippen. Zouden het bejaarde scharrelkippen worden die van hun oude dag mochten genieten zonder nog maar één ei te produceren, of wilde we nieuwe kippen en eindigden deze dan op de composthoop, danwel in de groencontainer.(SLIK).

We kwamen er nog niet uit, want best wel zielig, maar ja, geen eieren, dat is ook jammer. Maar volgens mij heeft één van de dameskip bij de achterdeur staan luisteren, want deze week produceerden ze zomer ineens eieren, een wanhoopsdaad neem ik aan. Ze hebben eieren voor hun geld gekozen. (Of lag het aan de hogere temperaturen).


Nou ja, de beslissing kan nog uitgesteld worden. Ze mogen eerst nog blijven. Gelukkig maar. Komt tijd, komt raad. Eerst eten we lekker eierkoeken!


Fijne dag!
Marie-Louise
6 opmerkingen:

 1. Onze kipje bleven bij ons tot dat ze zelf het leven lieten. We hadden kriel kippen en die worden met gemak 11 tot 13 jaar. Ze leggen dan al een jaar of 5 niet meer.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik geloof dat ik me daar ook beter bij voel. Ze hebben toch al die jaren eitjes voor ons gelegd. Om ze dan maar af te danken is ook zo wat. Voorlopig scharrelen ze nog lekker rond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig dat ze plots weer meer eieren leggen :-) Tja, die oude dag... Ik heb een zwak voor dieren, bij mag alles blijven tot ze letterlijk doodvallen van ouderdom. Zoals je hierboven zegt, ze hebben je jarenlang goed gediend. Eventueel kan je er enkele jongere hennetjes bijzetten, voor de eitjes? Ik vind je kippen wel mooi op de foto! En die koeken zullen wel gesmaakt hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die jonge hennetjes, daar heb ik wel aan gedacht. Maar ik dacht dat ze dan erg gingen vechten. Misschien moet ik dat maar gewoon proberen als het laatste ei echt gelegd is.

   Verwijderen
 4. Ik zag je reactie op m'n blog en was nieuwsgierig...:) Wat een leuk blog heb je en we hebben ook wel wat overeenkomsten geloof ik. Ik ga je volgen!
  En die kipjes? Oh, ik zou ze maar houden hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je me gaat volgen! Het is altijd fijn om te merken dat andere leuk vinden wat je in je blog schrijft. Die kippen mogen blijven hoor. Wegdoen is ook maar een naar idee!

  BeantwoordenVerwijderen