vrijdag 17 mei 2019

Gebreide sjaal van Scheepjes Our Tribe

Zo, weer een projectje af. Dit keer breide ik een driehoekige sjaal van Scheepjes Our Tribe. Dat is een mooi dun garen van 70% Merinowol en 30% Polyamide (voor de sterkte). Het garen is niet getwijnd en ik vind het heel mooi om sjaals van te maken of om mee in te breien.

Voor de winkel maakte ik deze kleine sjaal om te laten zien hoe mooi de wol is.

Ik gebruikte drie effen kleuren en het middenstuk is van een gemêleerde bol Our Tribe. 
Ik breide met breinaald 3,5. Zo wordt de sjaal mooi los en luchtig.


Het patroon vond ik op internet en heet Balvraid Hap:  HIER kan je het patroon downloaden. En je vind op deze site nog meer mooie patronen! De uitleg is heel duidelijk, kan niet mis gaan. Er is een patroon voor een kleine sjaal (die maakte ik) en er is een groter model. Die lijkt me ook heel mooi om te maken en dan van één kleur. Ach, als ik toch meer tijd had.En weer op naar een nieuw breiproject!

Fijne dag,
Marie-Louise


4 opmerkingen:

 1. Prachtig!
  Heb zelf nog nooit een sjaal in een driehoek gebreid, voel een nieuwe uitdaging aankomen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze sjaal is heel leuk om te breien, moet je zeker eens proberen.

   Verwijderen
 2. Wat een prachtige sjaal!! Mooie combinatie van kleuren heb je gebruikt. Ik denk dat de klanten van de winkel dit zeker gaan waarderen, als ze zien wat voor prachtigs je kunt maken met dit garen, zullen de bollen niet aan te slepen zijn (hoop ik). Ik vind het trouwens helemaal niet zo'n kleine sjaal lijken. Ga binnenkort eens rondneuzen op de site die je noemt, bedankt voor de link!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is een site met mooie patronen, ik zou er nog wel wat van willen breien. Maar o, de tijd he, die gaat gewoon te snel af en toe.

   Verwijderen