vrijdag 26 januari 2018

Makkelijke en snelle sjaal van sokkenwol

Ik checkte vanochtend even mijn lijstje met goede voornemens. De eerste drie voornemens kan ik afvinken, die heb ik gedaan. Maar die waren ook niet zo moeilijk. Ik moest drie dingen afbreien, namelijk het truitje voor de hond, 1 paar sokken voor mijzelf en een sjaaltje voor mijn zus. Dat is dus alle drie gelukt. De 500 kilometer fietsen moet nog even wachten tot het weer wat beter wordt. Ik zit pas op 36 afgelegde kilometers en over dat afvallen gaan we het al helemaal niet hebben.

Maar die sjaal dus. Ik probeerde gisteren wat foto's te maken, maar tjonge tjonge, het licht is steeds zo beroerd. Mooie foto's zijn het niet echt geworden en ik zie op sommige blogs zulke mooie professionele foto's langskomen.


Oké, de foto's zijn zelfs nog beroerder dan ik dacht, maar goed. Ik gebruikte dus Opal sokkenwol met een klein glinstertje erin. Echt supermooi garen, maar hier dus niet te zien. Ik gebruikte 1 bol van 100 gram en naald nummer 6. Best een dikke naald, maar dan krijg je een heerlijk luchtig sjaaltje.


Ik zette 61 steken op en breidde 11 naalden recht. In de 12e naald brei je de gaatjes als volgt:
1recht, *1 omslag, 2 recht samenbreien* van * tot * steeds herhalen.
Dan weer 11 pennen recht en 1 pen gaatjes.

Dit steeds herhalen en eindigen met 11 pennen recht.
En dan afkanten.


Echt een makkelijk breiwerk met een leuk effect. Heerlijk om even te doen voor de broodnodige ontspanning.

Fijne dag allemaal!
Marie-Louise

4 opmerkingen:

 1. Lekker, zo'n eenvoudig, ontspannend werkje, en het resultaat is heel mooi geworden! Ja, het is hopeloos foto's maken met dit weer, het is hier nu heel mistig, hoop dat dat vandaag nog optrekt, want ik wilde ook nog wat foto's maken vandaag.
  Alvast een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we zijn wel toe aan een beetje zonlicht! Het weer is zo grijs geweest de afgelopen maand.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke sjaal, en je kunt die glinstertjes op de laatste foto zien.
  Mijn goede voornemen was elke dag een klein beetje sporten. Ik zit nu midden in een verhuizing. Je begrijpt, van sporten komt helemaal niets ;-) Ik troost me maar met de gedachte dat zware dozen tillen ook een vorm van bewegen is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker waar. Een beetje flink huishouden schijnt ook heel goed te zijn. Dat is in feite ook sport. Dus twee vliegen in 1 klap.

   Verwijderen