Translate

donderdag 18 april 2013

Slagroom experiment of hoe maak je boter?

Zelfgeklopte slagroom is natuurlijk veel lekkerder dan uit zo'n spuitbus. En als we vroeger thuis slagroom klopte waarschuwde mijn moeder altijd om niet te lang te kloppen, want dan werd het boter. Ik durf nog steeds geen hele dikke slagroom te maken, bang dat het ineens in boter veranderd.

Waarom weet ik niet, maar nu na 46 jaar wilde ik toch wel eens gewoon doorkloppen, het zal de leeftijd wel zijn ofzo. We hebben er dus een experimentje van gemaakt, samen met de meiden.

 
Men neme twee bekertjes slagroom en een mengkom en een mixer natuurlijk.
 

En dan maar mixen. Eerst wordt het slagroom, dan hele dikke slagroom en je vraagt je af of het nog gaat veranderen. Daar was je tenslotte al die jaren voor gewaarschuwd. Doorkloppen maar.
En dan ineens begint het een soort van te schiften. Het worden korreltjes met een soort melk ertussen.
 
 
En uiteindelijk wordt het dus echt boter. Met vocht erbij. Alles even afgieten door een zeefje en ....
  
 
dit is dan het resultaat. Echte boter en een glas vocht wat eigenlijk gewoon naar melk smaakt (maar dan wel vette melk).
 
 
 Dat moet natuurlijk direct geproefd worden.


 
LEKKER!!!!!
 
Experiment geslaagd!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen