donderdag 13 oktober 2022

Soktober

Soktober, dat bekt zo lekker en elk jaar neem ik mij voor om in oktober ook echt flink sokken te breien en dan alles op mijn blog te laten zien. Ja, ja, nou de praktijk blijkt weer eens heel anders te zijn. Want oktober is toch vooral een oogstmaand waarin ik druk in de weer ben met appelmoes inmaken en stoofperen koken en wecken. Ook heerlijk hoor, maar soktober is misschien toch meer iets voor november, nosokvember..., klink niet helemaal logisch. Gelukkig breide ik in de zomer al een paar kerstsokken omdat ik mezelf ken ondertussen. Ik dacht, die liggen alvast mooi klaar. Dus nu kan ik ze gelijk even showen.


Ik kocht voor het eerst een patroon op internet via Etsy en dat ging eigenlijk heel goed. Maar nu ik de link wil plaatsen blijkt het patroon niet meer te koop te zijn. Dus ik kan het jullie niet laten zien.

Ik hield nog best wel wat garen over en maak daar nu een paar kleine kerstboomhangertjes van. 


Het mutsje staat HIER beschreven en de uitleg van de gehaakte sokjes vind je HIER.

De eerste pan stoofperen van vandaag staat alweer op het fornuis.


Ik laat ze lekker een paar uur pruttelen en wie weet warmt het huis dan ook gelijk iets op door al dat gekook; twee vliegen in één klap dacht ik bij mezelf.

En nu genoeg geschreven, ik moet de BTW aangifte doen voor het derde kwartaal en dat kan ik altijd zo lekker uit lopen stellen. Hup, aan het werk!

Fijne dag!
Marie-Louise


2 opmerkingen:

 1. En toch mooi geplaatst in soktober en mooi klaar voor kerst. ha ha november daar moeten we nog maar es wat op bedenken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, maar deze sokken zijn het showen waard hoor! En wie weet brei je nog wel een paar in Snovember..
  Ja, al dat fruit inmaken daar ben je mooi druk mee. Maar het geeft ook wel weer veel voldoening. Ik heb eergisteren peertjes in de slowcooker laten stoven en dat bevalt me uitstekend.
  Ik heb trouwens een nieuw blog, omdat het oude niet meer echt werkt... de berichten komen niet meer in de leeslijst te staan.
  Busybessy2.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen