donderdag 27 juni 2019

Roodborstjes in een gieter

Mijn zus heeft een heel klein tuintje, maar wel heel gezellig met volop planten en bloemetjes. En afgelopen winter hing zij haar gieter aan een haak aan de schutting, handig, dan kon er geen water in blijven staan en vroor de gieter ook niet stuk. Maar toen ze de gieter weer wilde gebruiken zag ze dat er een roodborstje een nest in had gemaakt. Dus de gieter bleef gewoon hangen en de eitjes kwamen zowaar uit. Vader en moeder roodborst vlogen af en aan, wat wil je nog meer.

Hier hangt de gieter dus

En als je op je tenen gaat staan kan je net de vogeltjes zien zitten. (let maar op de gele randjes van de snavels).

Helaas steeg het kwik nogal deze week en mijn zus appte mij op een gegeven moment in lichte paniek dat haar roodborstjes zowat aan de kook waren daar in die metalen gieter in de volle zon. Code rood zeg maar.

Dus wat te doen bij overmatige opwarming? Koelen met water en zorgen voor schaduw. En dat heeft ze heel handig opgelost.


Op de gieter kwam een natte handdoek en er werd een paraplu vastgemaakt tegen de schutting. Het is misschien niet zo mooi om te zien, maar de roodborstjes hebben de hittegolf goed doorstaan. Nog even en ze kunnen uitvliegen.

Verder brei ik geen steek deze dagen, veel te veel te doen in de tuin.


Maar ik plukte wel een supervrolijk boeket uit eigen tuin (wat kan je je dan toch rijk voelen).

Fijne avond!
Marie-Louise
7 opmerkingen:

 1. Ah, dat is toch bijzonder! Een nestje in de gieter... Goed opgelost zo, en ik denk dat je zus er wel de nodige vragen over krijgt...
  Inderdaad druk in de tuin, het onkruid groeit nog harder dan de planten en struiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heel herkenbaar, dat onkruid. Vooral als er af een toe een beetje regen valt kan je het bijna zien groeien. Ieder jaar verbaast het me weer hoe hard alles toch groeit in een paar maanden tijd.

   Verwijderen
 2. Dát is nog eens dierenliefde!!!
  Wat een mooie plek voor een nest en wat moeten het roodborstjes blij zijn dat ze juist bij je zus in de tuin hun nest maakte..... die heeft echte liefde voor de natuur😊.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schattig en hoe bijzonder...fijne zondag liefs Ria 🍀💚

  BeantwoordenVerwijderen