Als tweede maakte ik dille-azijn. Dat is een gouwe ouwe hier in huis. Ook heel makkelijk om zelf te doen.
Neem een schone fles, een paar takjes dille, een theelepel mosterdzaad en evt. een cayennepepertje. Doe dit samen in de fles, daarna overgieten met witte natuurazijn en dan geduldig een paar weken wachten. De dilleazijn is heerlijk bij komkommer, samen met wat olie of door wat mayonaise geroerd.
Met weinig moeite heb je zo twee heerlijke soorten azijn.
Clarien van Moeskers Moestuin (even hier klikken voor haar blog) schreef ook al een paar keer over het zelf maken van azijn. Ik heb er nooit geweten dat je van fruitschillen en -resten zelf azijn kunt maken. Dus nadat ik gelezen had hoe Clarien dat aanpakte ben ik het zelf gaan proberen. Door het droge weer vielen er nogal veel appeltjes voortijdig van de boom. Die appeltjes heb ik gebruikt voor mijn eerste azijn-experiment. Zoals Clarien beschreef deed ik de appeltjes in een grote glazen bak (bij mij dus een bloemenvaas) en deed ik er 1 kop suiker en 1,5 liter water bij. Doekje erover en afwachten maar.
Nu, na een week of vier was dit het resultaat. Eerst ruikt het nog lekker appelig, nu ruikt het al best wel zuur.
Vandaag ga ik naar het grote woonwarenhuis in Groningen. We hebben zoonlief geholpen met verhuizen naar zijn nieuwe appartementje. En daar hoort een bezoekje aan Ikea bij natuurlijk.
Fijne dag!
Marie-Louise
Dat is slim! Ga ik ook proberen met mijn gevallen appels.😊
BeantwoordenVerwijderenHallo, ik kwam via Annemarie's haakblog hier terecht.
BeantwoordenVerwijderenWat voor winkel hebben jullie en waar is-ie?
Wij hebben een dorpswinkel in Norg. De winkel heet Marikari. Het is een gezellige winkel met van alles en nog wat zoals boeken, breiwol, babykleding, biologisch eten, sieraden, tassen, sjaals, kinderspeelgoed, serviesgoed en nog veel meer! Wie weet mogen we je daar een keer begroeten.
Verwijderen