De beschadigde exemplaren heb ik verwerkt tot appelmoes. We geven ook nog maar wat weg en eten natuurlijk zelf ook wel wat op, maar dan nog. Het is nu al bijna 40 kilo.
Omdat het weer best mee viel kon ik zelfs buiten appelmoes koken op mijn nieuwe kooktoestel. Er was wat dood hout uit de beuk gewaaid, genoeg om de appelmoes gaar te koken.
Het werkt echt heel goed, alleen ruik je na afloop wel als een padvinder die een hele avond bij het kampvuur heeft gezeten.
Je schijnt ook appelpartjes te kunnen wecken in appelsap en water, lekker voor door de yoghurt en de vla. Ik zal eens gaan kijken op internet. Dat is misschien nog een idee.
Voorlopig hoef ik me niet te vervelen.
Fijne dag!
Marie-Louise
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenIk zou je niet kunnen vertellen welke appel dit is, maar wat is je nieuwe kooktoestel leuk! Ik kende het niet, lijkt me superhandig, thuis maar ook zeker op vakantie. Verbruikt het veel sprokkelhout?
BeantwoordenVerwijderenSucces met de verwerking van alle appels, en een fijn weekend.
Het is echt een heel leuk kookding. Vandaag bakte ik hamburgers en wat groentes erbij (paprika, ui, courgette). Het is heel zuinig in gebruik van hout. Met een paar kleine takjes van 1 cm doorsnee werkt het al.
BeantwoordenVerwijderenWauw wat een opbrengst zeg! Daar kun je leuke euh lekkere dingen mee doen.
BeantwoordenVerwijderenDeze winter heb je dan een lekker voorraadje.
Groetjes Anita