maandag 16 april 2018

Druk tuinweekje en een nieuw breiwerkje

Het was druk afgelopen week in de tuin. Maar niet bij mij alleen geloof ik, want overal zag ik mensen snoeien, knippen, harken en spitten. Eindelijk was het er ook een beetje weer voor. Heerlijk!


Met medewerking van de buur-pony's werd onze moestuin weer van een laagje mest voorzien.


En ook de kruisbessen werden gesnoeid.Die buur-pony's zijn  sowieso heel handig, want naast mest leveren ze ook het nodige nestmateriaal.


En de beuken die dicht bij het huis staan werden gesnoeid. Dat durfden we zelf niet wegens het gevaar van "tak op het dak". Dus daar huurden we een bedrijf voor in. Als je heel goed kijkt zie je dat er iemand in de boom is geklommen.


Even inzoemen.


Dat leverde weer een veel takken en hout op en dat hebben we afgelopen week ook versnipperd en gezaagd. Zo blijf je lekker bezig.

Verder ruimden we nog een berg blad, daar lijkt nooit een eind aan te komen met al die bomen op je erf. Ook het vijvertje werd leeggeschept. Er groeiden echt teveel planten in. Nu kunnen we de kikkertjes weer zien zitten.


Kaal geworden hoor! Maar dat groeit zo weer vol met plantjes, zie je ook die lelijke rand niet.

Nog even van dichtbij.


Als je goed kijkt zie er drie zitten op de rand van de vijver.

Maarts viooltje, groeit het liefst tussen de stenen.
Mooi he?


De lente is echt een seizoen vol beloftes.

En na al het geploeter mag er natuurlijk ook even gebreid worden!


Ik heb een mooi nieuwe wolletje gesponnen waar ik een sjaal van ga breien. En het belooft mooi weer te worden, dus kan ik naast het zaaien en poten ook even heerlijk in een luie stoel gaan zitten met een breiwerk. Wat wil een mens nog meer?

Fijne dag!
Marie-Louise2 opmerkingen:

  1. Fijn hé, zo eens goed in de tuin werken! Achteraf lekker genieten! Ik heb de 3 kikkertjes gevonden op de foto ;-) Wat leuk! En brrr, die boomsnoeier... ik zou het niet durven hoor, zo hoog!! Mooie wol, ben al vast benieuwd naar die sjaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh je wolletje is wel erg mooi van kleur ;-)

    BeantwoordenVerwijderen