vrijdag 16 februari 2018

Kaneelbroodjes, Lekkerrrrrr!

Er gaat toch niets boven zelfgebakken koekjes en broodjes, alleen de geur is al heerlijk. Gelukkig voor mij heb ik een dochter die erg graag bakt. Vandaag maakte ze kaneelbroodjes. Ze waren erg lekker, dus hierbij het recept

Wat heb je nodig voor het deeg:
300 gram bloem
2 dl melk
75 gram suiker + theelepel kaneel
1 eetlepel boter
1 zakje gist
Evt. een mespunt zout (hoeft niet persé)

Doe de bloem, suiker en gist in een beslagkom. Verwarm de melk met de eetlepel boter en voeg dit toe aan het meel. Nu 10 minuten kneden en een uur laten rijzen op een warme plek. Dit gedeelte zou je ook wel in een broodbakmachine kunnen doen (als je die hebt natuurlijk).

Rol het deeg nu uit (ongeveer 1 cm dik) en steek met een glas rondjes uit het deeg. Bak de broodjes gedurende 10 tot 15 minuten in een oven met een temperatuur van 180-200 graden.



Als de broodjes in de oven zitten smelt je wat roomboter in een schaaltje en je maakt een mengsel van kaneel en suiker in een ander schaaltje.




Wanneer de broodjes een beetje afgekoeld zijn bestrijk je ze met de gesmolten boter en doop je ze in het schaaltje met kaneelsuiker.


En smullen maar!

Nu nog een dochter die dol is op opruimen, dan zou het leven helemaal fantastisch zijn.

Fijne dag!
Marie-Louise







2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker uit! En wat zal het heerlijk ruiken!
    Ja, je kunt ook teveel willen hoor, een dochter die én bakt én opruimt, haha!
    Fijn weekend alvast.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, je kunt niet alles hebben he. Maar dat bakken is ook al heerlijk hoor. Ook een fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen