dinsdag 27 augustus 2013

Natuur in eigen tuin

Vroeger hadden wij thuis een vijver. Niet heel groot, maar wel met veel waterplanten, kikkers en visjes. Bij een vijver is altijd wel iets te zien. Ik mocht er graag even zitten kijken naar de beestjes. Deze vakantie kregen we het ineens op onze heupen. Eén van de meiden had namelijk een boekje van de bieb geleend met daarin een foto van een heel mooi natuurlijk klein vijvertje. We vonden het allemaal geweldig. Dus de volgende ochtend vroeg al op pad voor een vijver en na wat graafwerk van vader en zoon zat de vijver 's avonds al in de grond. De volgende dag zijn de dames en ik nog even op strooptocht gegaan bij de plaatselijke gemeentevijver en het tuincentrum. Dit is het resultaat:Je ziet nog wel een beetje het plastieken randje, maar dat groeit hopelijk wel vol in de loop van de tijd. En pak nu maar even het vergrootglas, want wat zit daar op de stenen?
Goed he? Een kikker heb we met veel kunst en vliegwerk gevangen in de gemeentevijver, de ander is echt vanzelf aan komen springen. Net echt zo'n vijver.En niet alleen kikkers vinden het fijn, maar de vlinders zitten ook graag op de warme stenen.

En als ik dan toch met mijn fototoestel door de tuin heen loop hierbij nog een paar plaatjes, (voor straks als het weer winter is).


Geniet nog maar even van deze mooie zomerse dagen. Wat kan de natuur toch mooi zijn, ook gewoon in je eigen tuin.

1 opmerking:

  1. Dit is toch wel een harstikke knus voorbeeld van het aanleggen van een mooie vijver in de tuin. Aan de foto is niet te zien wat de dimensies van de vijver zijn maar ik wil een soortgelijke vijver (echter groter) aanleggen.

    BeantwoordenVerwijderen