dinsdag 12 november 2019

Gehaakte omslagdoek van Durable Forest

Het moestuinseizoen is hier wel zo'n beetje teneinde. Ik heb de laatste komkommer geoogst uit de kas en in de moestuin groeit ook niet zoveel meer. Ik weet wel dat je nog prei of boerenkool kan telen, maar ik ben eerlijk gezegd niet zo'n wintertuinierster. Ik vind het vooral koud, winderig en nat en je moestuin verandert in een prutzooi. Nee, geef mij nu maar een lekkere warme houtkachel en een brei- of haakwerkje op schoot. Zonder werk in de moestuin blijft er ineens ook veel meer tijd over om lekker te handwerken en dus haakte ik afgelopen weken een omslagdoek voor mijn zus.


De wol die ik gebruikte is Durable Forest. We hebben deze wol sinds kort in de winkel en dan is het handig om er iets van te maken. Leuk voor de klanten om te zien en je weet zelf gelijk ook hoe het breit of haakt.


Het werd een kleine omslagdoek voor onder je jas; lekker warm voor gure dagen.

Ik gebruikte een patroon dat ik vond op de site van Durable.
HIER vind je het patroon. Het is so wie so een leuke site om te bekijken, met allerlei ideeën en patronen.

Ik heb de sjaal wel iets kleiner gemaakt dan het origineel, anders werd het zo'n hele grote lap.

Durble Forest is een mengsel van merino, zijde en acryl en de aanbevolen naalddikte is 2,5 a 3. Ik vind het zelf een hele fijne draad met een mooie tweed-uitstraling.

Van de overgebleven wol ga ik nog een paar bijpassende polswarmers breien volgens onderstaand patroon.



Een vriendin wilde ook heel graag een paar polswarmers, dus ik heb voorlopig nog genoeg te doen, maar eerst even hout naar binnen halen voor een lekker vuurtje.

Fijne dag!
Marie-Louise





12 opmerkingen:

  1. ik ben ook geen wintertuinierder. Als ik naar buiten kijk en overal de plassen zie staan en de klein onder mijn voeten hoor soppen, hoef ik niet meer.
    Mooie omslagdoek heb je gemaakt, is je zus vast heel blij mee en de polswarmers zijn ook nooit weg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie doek maakte je voor je zus.
    Zeker leuk om als voorbeeld te gebruiken voor in jullie winkel, maar je zus gaat het vast ook gauw gebruiken, wat is het kouddddddd hè?!
    Ik heb het de hele dag al koud, bah.
    Tuinieren...... nee joh, lekker binnen bij de kachel, kaarsje aan, kopje thee erbij, heerlijk.
    Oh ja en de gordijnen dicht, dan zie je de regen ook niet, hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk er net zo over, lekker binnen bij de houtkachel, warm drinken erbij en een brei- of haakwerkje, dat tuinieren komt wel weer in het voorjaar! Mooi garen is die Durable zeg, ik houd wel van tweed-look. Mag ik vragen hoeveel zo'n bolletje garen kost, en hoeveel je voor de mooie omslagdoek hebt gebruikt? Kom ik misschien binnenkort een keertje langs in de winkel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het garen kost 4,95 per bolletje. Ik gebruikte 4 bollen blauw/grijs en 1 bol okergeel. Het originele patroon gaat uit van 7 bollen blauw/grijs, wel een verschil dus. En altijd welkom in de winkel natuurlijk!

      Verwijderen
  4. Ja, heerlijk binnen :) Tuinieren vind ik ook geweldig, zeker ook in de moestuin, maar wat je zegt, er gaat veel tijd in zitten en we kunnen maar één ding tegelijk. Mooie omslagdoek is het geworden en bedankt voor de link naar de site en patroontjes. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kende de site van durable niet, maar ze hebben er leuke ideeen opstaan en ook hun collectie wol vind ik mooier dan vroeger. Eigenlijk kende ik ze alleen maar van de ouderwetse haakboekjes van vroeger, die met kleedjes en gehaakte gordijntjes.

      Verwijderen
  5. Exquisite shawl, dear, and I love these beautiful fall colors! 👌 ✨Have a wonderful crocheting weekend! 💕 🍃🌸🍃

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Beautiful shawl which I would love to attempt, but my Dutch is not too good and so if it is available in English, please advise the link. Many thanks.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. I think this is the link for the English pattern: https://durableyarn.com/en/patterns/202/asymmetric-scarf.
    Success!

    BeantwoordenVerwijderen