donderdag 10 oktober 2019

Gemberthee

Nog één blogje over gember en dan houd ik er over op. Echt.  Nu ik alle gember geoogst heb moet ik er natuurlijk ook iets mee doen en dat werd in mijn geval het maken van gemberthee.

Gemberthee, ik maakte het als volgt:


Schil een klein stukje van je gemberknol en zoek een fijn raspje in je keukenla (zo eentje waarmee je sinaasappel- of citroenschil kunt raspen).



Rasp ongeveer een theelepeltje vol verse gember en doe dit in een kop kokend water, samen met een theelepel honing (of meer honing natuurlijk, als je een zoetekauw bent). Even roeren en klaar is je thee. Supereenvoudig dus! Je kunt er ook nog een beetje citroensap bij doen, of een schijfje citroen, maar ik vind het zonder eigenlijk lekkerder, gewoon de pure gembersmaak.


En nu genieten maar! (Voorwaarde is natuurlijk wel dat je van gember houdt)

Ik vind het niet alleen heel lekker, maar gember schijnt ook heel gezond te zijn. Zo helpt het tegen misselijkheid en vermindert het stress. Verder is het goed voor je immuunsysteem, krijg je er een frisse adem van en helpt het zelfs bij afvallen, wat wil een mens nog meer?

Ik denk altijd, wat kan je met eenvoudige middelen toch een lekkere dingen maken. Zelfs de gember kan je zelf kweken en dat is helemaal niet moeilijk. Wij mensen zijn soms wel heel erg afhankelijk van de supermarkt geworden, maar met een paar potten of een klein stukje tuin kan je heel veel dingen zelf laten groeien. Probeer het eens! Zoveel leuker dan zo'n onderhoudsvriendelijke tuin vol tegels! (Maar nu begin ik af te dwalen).

Fijne dag!
Marie-Louise

2 opmerkingen:

  1. Mmmmm, klinkt als een bekijk kopje thee.
    Ik ga me er toch eens in verdiepen hoor, ook ga ook gember kweken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt leuk om te doen. Ik heb iedere keer de neiging om in de aarde te wroeten om te zien of de knollen al groeien.

      Verwijderen