maandag 27 mei 2019

Verse vis

Verse vis, nou ja, vers van de breinaald dan. Dit patroontje had ik al een hele tijd liggen en eindelijk gunde ik me even tijd om ze te breien.



De visjes zijn gebreid van Scheepjes Secret Garden. Een mooi garen van zijde, katoen en polyester. En het patroon vond ik HIER. Ze zijn lekker simpel om te maken en zo klaar. Dat is ook wel eens fijn.

Onder het breien zat ik te denken dat je ze in allerlei formaten kunt maken, ook bijvoorbeeld van frisse kleurtjes katoen. Leuk voor kinderen om mee te spelen. Ze kunnen er "echt" mee koken, of je stopt er een piepertje in voor de allerkleinsten. Je zou er ook een visspelletje mee kunnen maken. Mogelijkheden genoeg dus (maar zoals gewoonlijk tijd te weinig). Deze visjes mogen gewoon mee naar de winkel, als voorbeeldje en ter inspiratie.


En groot voordeel van deze vis; ze blijft altijd vers.

Fijne dag!
Marie-Louise

PS: De broedende kippen zijn een echte soap om naar te kijken. Ze jatten elkaars eieren zodra er eentje van het nest gaat. En er worden natuurlijk ook nog gewone eieren gelegd, daar proberen ze ook nog op te broeden. Dat is wel een beetje verwarrend allemaal. Ik kreeg van één van jullie al de tip om op de broedeieren een stip te zetten. Dat is inderdaad heel handig. Ik ben benieuwd hoe het afloopt. Nog twee weekjes te gaan.

7 opmerkingen:

  1. Een mooi schaaltje met mooie vis, die nooit bederft en nooit gaat stinken. Net echt. Je kunt er echt nog meer leuke dingen mee doen.
    Jij beleeft nog eens wat met de broedende kippen.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben toch zo benieuwd of het gaat lukken met de eieren, nog iets meer dan een week en dan zouden ze uit moeten komen. Ik moet nog even geduld hebben.

      Verwijderen
  2. Zal eh leuk staan in June winkel, wat een leuke, zomerse creatie is dit.
    Die kippen, haha ik vind kippen sowieso leuk, ze zijn altijd een beetje sullig en dommig.
    En stip op het ei deden wij ook altijd, dat helpt.
    Ik ben benieuwd..... kuikens zijn heel erg leuk om in je een te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, ik ben ook heel benieuwd, kan bijna niet wachten. Ik hoop maar dat er een paar eitjes uitkomen.

      Verwijderen
  3. O, die vind ik ook zo leuk :) Staan nog op mijn lijstje ;)
    Ik heb nu een exemplaar van stof geknipt, ook leuk :)
    Even tijd vinden om ervoor te gaan zitten, want eigenlijk is het zo gebeurd, maar ja de tuin vraagt nu ook steeds meer aandacht. Komt goed :) Een fijn en zonnig weekend, Anita

    BeantwoordenVerwijderen

  4. Bestel verse vis en gerookte visspecialiteiten uit eigen rokerij. Via expreslevering direct gekoeld naar huis. Gewaarborgde kwaliteit. Koud geïsoleerde thermobox. Vis soorten: kabeljauw, dorade, zalm, tonijn en nog veel meer. #Fishtothepeople!

    ✭Vers garantie
    ✭Gekoeld geleverd
    ✭Dagvers verpakt
    ✭Gratis verzenden vanaf €35,-

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €5 euro korting op je eerste bestelling! #Fishtothepeople!"

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen