vrijdag 26 april 2019

Moestuin update

Tjonge jonge, de natuur barst uit haar voegen de laatste dagen. Vooral nu het even lekker geregend heeft zie je de bomen bijna groen worden waar je bij staat. Het is echt volop genieten in de tuin.

Dit is twee weken geleden. Man en zoon spitte voor mij vier mooie vakken om waarin ik bloemen kan zaaien en dahlia's kan poten. Die dahlia's zitten er ondertussen al in en de bomen zijn ook al veel groener.

Ook maakten ze een nieuw hek om mijn moestuin. Ze moesten af en toe schuilen voor de hagelbuien. Dat kan je je nu bijna niet voorstellen met dit lekkere weer. Nu zullen de kippen hopelijk de moestuin met rust laten.

Ik had het nog niet op mijn blog gezet, of de kippen demonstreerden nog even hoe goed ze kunnen "hekje klimmen". Het is dus nog een beetje de vraag of ze de moestuin met rust zullen laten. Nou heeft het moestuinhek wel van die mooie punten, misschien vinden ze dat niet zo fijn om op te landen.


De fruitbomen beginnen te bloeien. Deze appel staat er nu zo'n 10 jaar. Het is al een behoorlijke boom vind ik. Vorig jaar hadden we een mooie opbrengst, we zullen zien wat dit jaar brengt.

Maarts Viooltje in volle bloei. Mooi!

En een inimini vaasje met de eerste bloemetjes voor binnen. Het vaasje is eigenlijk een zoutvaatje wat van mijn oma is geweest. Er hoort een klein zilveren dopje op met gaatjes, maar dat is al jaren weg. Als vaasje doet dit zoutvaatje ook goed dienst.

Gisteren ging ik met mijn zoon lekker shoppen bij het tuincentrum. Omdat ik bijna jarig ben vraag ik altijd planten voor mijn verjaardag, daar heb ik de hele zomer plezier van. Ik kocht allerlei eenjarigen en ook wat planten voor in de moestuin. Zo heb ik voor de tweede keer artisjokken gekocht (de eerste keer hadden vader en zoon ze helemaal ondergespit). En voor het eerst dit jaar heb ik ook zoete aardeappelen in de moestuin staan. Benieuwd wat dat gaat worden. Maar eens even zoeken op internet hoe ik die dingen het best kan laten groeien. De afgelopen dagen heb ik van alles gezaaid in de moestuin en courgettes en snackkomkommers gepoot. Wel een beetje vroeg, maar het weer blijft mooi, dus ik durf het wel aan. Vandaag oogstte ik de eerste twee groene asperges, ja het moestuinseizoen gaat echt weer van start. Heerlijk!

Fijne dag en geniet van Koningsdag morgen!
Marie-Louise2 opmerkingen:

  1. Dacht eerst dat je iets/iemand ging begraven. Maar gelukkig er kwam weer aarde in. Lijkt me super om een moestuin te bezitten. En ja die kippen zijn er natuurlijk als de kippen bij. En zo'n hek zit natuurlijk heerlijk...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, gelukkig hoefden we niemand te begraven hoor:). De kippen zijn tot nu toe nog niet in de moestuin geweest. Ik ben benieuwd hoe lang dat nog goed gaat.

    BeantwoordenVerwijderen