zondag 17 maart 2019

Pesto van daslook

Ook al was het deze week onstuimig weer, voor de natuur wordt het toch langzaam lente. Zo groeit de daslook gewoon door, regen of geen regen, en dus was het tijd voor Daslookpesto.


Dit heb je nodig voor een pittige daslookpesto:

50 gram daslook, fijngehakt
50 gram walnoten (ik hakte ze fijn in mijn elektrische koffiebonenmolentje, een erfenis uit de jaren zeventig)
50 gram Parmezaanse kaas of oude kaas, fijngeraspt
en een flinke scheut olijfolie.

Hak, maal en snijd alles fijn, roer dan alles door elkaar en maak het lekker smeuïg met olijfolie.


En klaar is je pesto. Deze versie smaakt behoorlijk naar ui en knoflook, dus ik denk dat ik volgende keer iets minder daslook gebruik. Ja, al doende leert men! En dat geldt ook voor koken.


En omdat ik zo lekker bezig was in de keuken maakte ik voor de lunch een omelet met de eerste voorjaarskruiden; daslook en zevenblad.


Kluts een paar eitjes schuimig, hak het groen fijn en roer het door de eitjes.
In de pan had ik wat tomaat en overgebleven worstjes van de vorige avond gedaan, eimengsel erop en rustig laten bakken.


Lekker!!


Terwijl ik liep te speuren naar daslook en zevenblad zag ik ook het eerste wilde hyacintje bloeien. Ik wordt toch zo blij van de lente! Nu nog iets minder wind en regen graag.

Fijne dag!
Marie-Louise





4 opmerkingen:

  1. Lekker zeg! Ik moest dit jaar mijn pluimpjes daslook verpoten wegens veranderingen in de tuin, dus ze zijn te klein om te oogsten. Jammer. Andere jaren maakte ik er soep van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer hoor, geen daslook dit jaar. Soep van daslook ken ik niet, maar dat ga ik zeker eens proberen. Dank je voor de tip!

      Verwijderen
  2. De foto's zijn in elk geval mooi. Tja de smaak van pesto is als ik ze naak altijd weer anders, het blijft uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Daslook??
    Nooit van gehoord, maar zo t ed lezen is het echt wat voor ons.
    Ik ga het eens opzoeken.
    Pesto eten we hier veel.

    BeantwoordenVerwijderen