vrijdag 7 september 2018

Nieuwe telefoon met een nieuw hoesje

Soms heb je het gevoel dat je met je tijd mee moet gaan. Dus gisteren bedacht ik dat ik wel eens Instagram op mijn telefoon zou kunnen zetten. Dan zou ik ook leren hoe dat werkt en begreep ik ook eindelijk eens waar mijn kinderen het over hebben. Maar het ging eigenlijk direct al mis want mijn antieke telefoon meldde mij dat ik of Whatsapp, of mijn betaalapp van ING moest verwijderen wilde ik genoeg ruimte hebben om een nieuwe app te installeren. En toen was dus de maat vol, want ook foto's bewaren op mijn telefoon lukte al nauwelijks wegens gebrek aan geheugenruimte. Ik spoedde mij dus naar de telefoonwinkel en liet mij een nieuwe (niet te nieuw natuurlijk) model telefoon aanpraten. En tot nu toe ben ik er erg gelukkig mee.

Zo'n nieuwe telefoon behandel je natuurlijk nog voorzichtig. Het glasplaatje is tenslotte nog heel en zonder krassen. Dus ik voelde een creatieve golf opkomen en haakte en nieuw telefoonhoesje.

Deze is het geworden en ik wordt wel vrolijk als ik er naar kijk!

In eerste instantie haakte ik een heel braaf hoesje van dikke katoen. In lichtbruin, want dat is niet direct helemaal vies. Ik zette 14 losse op en haakte helemaal in het rond om deze losse-ketting heen (met vasten). Zo ontstond een hoesje van 28 vasten in het rond.
Best wel saai.

Om de boel wat op te vrolijken haakte ik twee oortjes en tekende een snuit en twee ogen. Die knipte ik uit en legde ik neer tot het een leuke beer vond. Toen knipte ik het snuitje uit vilt en naaide het neusje erop (ook van vilt). Voor de oogjes gebruikte ik twee kraaltjes.

Voor de oortjes haakte ik twee lossen en haakte vervolgens 6 vasten in de tweede losse vanaf de haaknaald. Ik sloot de cirkel niet met een halve vaste, maar haakte direct door. In de eerste vijf vasten haakte ik steeds twee vasten (10 vasten in totaal) en daarna hecht ik af.Klaar! Een nieuw hoesje van een restantje katoen, twee snippertjes vilt, twee kraaltjes en wat borduurzij. Ik ben er blij mee.

Fijne dag!
Marie-Louise


PS: Misschien vind je  dit hoesje ook handig, makkelijk als je je telefoon wilt opladen.

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het nieuwe hoesje echt superschattig! Veel plezier van je nieuwe telefoon, en een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt heel schattig!
  En meteen wat restjes weggewerkt.
  Heel erg leuk bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, en nieuwe volger hoor, wat een leuk blog heb jij.

   Verwijderen
  2. Dank je en welkom! Altijd weer leuk, een nieuwe volger erbij.

   Verwijderen