dinsdag 6 maart 2018

Kransje van kwarteleitjes

Nu de ergste kou verdwenen is krijg je vanzelf een beetje lentekriebels. Je kijkt eens rond in je huis en denkt, dat kan frisser en gezelliger. Tijd voor een voorjaarskransje zou ik zeggen. (De voorjaarsschoonmaak kan altijd nog wel.)


Men neme: Stukje dun ijzerdraad, kwarteleitjes en houten kraaltjes, andere kraaltjes mag natuurlijk ook, net wat je in huis hebt.


En dan is het een kwestie van rijgen. Eventueel moet je met een scherpe naald nog een gaatje in de eitjes prikken, maar vaak zitten er al gaatjes in. De houten kraaltjes zorgen ervoor dat je het grote gat in het kwarteleitje niet ziet (dat gat waar de eitjes door leeggeblazen zijn).

Er volgt nog even een lastig moment wanneer je het ijzerdraad om elkaar heen wilt wikkelen aan het eind van het kransje. Daarbij sneuvelde er bij mij één eitje. Het werkt het beste wanneer je een houten kraaltje vasthoud en dan de ijzerdraadjes om elkaar probeert te draaien. Succes!Daarna ga je de tuin in op zoek naar een leuk bloemetje om de foto wat op te leuken. Helaas, er bloeit nog helemaal niets, behalve wat sneeuwklokjes, maar die zijn al op hun retour.
Dus dan maar in de doos met vilten dingetjes zoeken, en jawel, een leuk paardenbloemenvrouwtje om de boel wat op te fleuren, komt het toch nog goed. Nu alleen de belichting van de foto nog, hoe doen anderen dat toch???

Nou ja, in het ieder geval een fijne dag!
Marie-Louise


Geplaatst op:
http://dienstagsdinge.blogspot.nl/

5 opmerkingen:

 1. Hallo Marie-Lousie,
  die Kransjes zijn heel leuk. Fijne idee.
  Groetjes
  Silke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!! Ik snak ook naar wat frisse en mooie lentedingen. Hier groeien nog wat krokusjes in de tuin maar die verwelken snel in een vaasje, dus goeie keuze van dat paardenbloemmeisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, bedankt voor het idee :)
  Misschien ga ik er ook wel een maken, ik heb alle spulletejs in huis :)
  Fijn weekend,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen