zondag 25 maart 2018

Afwassponsje van mandarijnennetjes, dat is pas alternatief

Heb je dat ook wel eens, koop je mandarijnen of sinaasappelen in zo'n leuk rood netje, en dan gooi je zo'n netje weg. Ondertussen denk je dan, daar zou ik toch iets leuk mee moeten kunnen doen, maar wat?

Vandaag probeerde ik er dus een soort van afwassponsje van te maken.


Het idee was eigenlijk dat het een schuursponsje zou zijn, maar daar is het toch net te zacht voor, maar hiermee afwassen gaat prima.

 Ik vouwde een bosje netjes in elkaar tot een soort vierkant kussentje. 

 
Daarna haakte ik het om met een randje vasten. Zo zat alles gelijk goed vast. 


En dank krijg je dus ongeveer dit. Een afwassponsje / schoonmaaksponsje. Ik vind het stiekem heel leuk om van een hoopje afval weer iets  bruikbaars te maken, want eigenlijk maak ik me wel een beetje zorgen om de hoeveelheid afval die wij met z'n allen produceren. Dat zou toch allemaal wel een beetje minder mogen, vinden jullie ook niet? En dan denk ik maar, alle kleine beetjes helpen (hoewel het natuurlijk altijd nog véééééél beter kan).

Mijn man vraagt zich ondertussen af of ik ze nog wel allemaal op een rijtje heb. Wie maakt er nou zoiets?  Ik dus!

Fijne zondag!
Marie-Louise
3 opmerkingen:

 1. haha, ik begrijp de reactie van je man hoor, maar ik vind dat je heel goed bezig bent! Ik ben daar zelf ook wel mee bezig, want we maken met z'n allen wel een enorme afvalberg! In de winkels mogen we geen plastic tasjes meer weggeven (en dat heeft in onze winkel zeker een groot effect) maar ondertussen worden verpakkingen gewijzigd van papier naar plastic, bijvoorbeeld alle lichtbronnen zitten tegenwoordig in plastic verpakt, terwijl ze voorheen in kartonnen doosjes zaten.
  Tja, dan denk ik ook wel eens dat het weinig nut heeft om er zelf wel mee bezig te zijn, maar ach, alle kleine beetjes helpen en het geeft toch wel weer een goed gevoel. Zo ga ik ook om met restjes garen, die gooi ik niet weg, maar ik maak er weer iets mee, gewoon omdat het zonde is iets weg te gooien waar je nog iets mee kunt maken.
  Fijne zondag verder!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die restjes garen. Ik heb van lieverlee een heleboel restjes sokkengaren. Daar zou ik nog eens een leuk project mee moeten bedenken. Maar dat vind ik lastig. Nog maar eens goed rondkijken op internet misschien om inspiratie op te doen.

   Groetjes, Marie-Louise

   Verwijderen
 2. Wat een geweldig idee! Ik kende iemand die 'kunstwerken' maakte met mandarijnennetjes, wat ook leuk was, maar ik vind iets nuttigs veel leuker. Vraag jij je ook af hoelang zo'n afwassponsje meegaat? vast ongelooflijk lang... en dat ligt dan normaal op een vuilnisbelt ergens.
  Heel herkenbaar die reactie van je man!

  BeantwoordenVerwijderen