Pagina's

zaterdag 30 december 2017

Nieuwjaarsrolletjes met recept

Zo, de kerst zit er weer op. We hadden familie op bezoek en hebben gezellig met elkaar gegeten en kerst gevierd. Maar nu is het weer wat rustiger en dat vind ik eerlijk gezegd ook wel heel heerlijk. De kerstboom heeft helaas al het veld moeten ruimen, want hij stond al een week dood te zijn. Dorre naalden en hangende takken. De lol was eraf. Volgend jaar toch maar wat later neerzetten die boom, dan is hij misschien nog fris en fruitig rond de kerst.

Dus het was nodig tijd voor de volgende traditie: Nieuwjaarsrolletjes.

Ik had een reuze goed recept dit jaar, al zeg ik het zelf. Het bakken ging op rolletjes.
(Het recept staat onderaan de pagina, even scrollen).

Deegje maken

IJzer afstoffen, is het hele jaar niet uit de kast geweest tenslotte.

Klodder deeg invoegen.
IJzer dicht, wachten tot het lampje groen is....

IJzer weer open en Voila!!

Snel oprollen om een houten lepel. 

Pas op je vingers, heet!!
 
En smullen maar.

En dan nu het recept wat ik gebruikte:

500 gram Zeeuwse bloem (patent bloem kan ook wel)
400 gram kristalsuiker
225 gram boter
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
evt. mespuntje zout

Smelt de boter met een heel klein beetje kokend water. Meng de suiker en de vanillesuiker erdoor.
Voeg de eieren toe en klop tot een luchtig beslag.
Meng de bloem erdoor. Maak het beslag evt. dunner door er lauw water aan toe te voegen. Ik voegde een beetje water toe om een iets dunner koekje te krijgen. Hoe meer water je toevoegt, hoe dunner het koekje. Is dus een beetje uitproberen. En dan bakken in je wafelijzer. Heerlijk!!

Zo kan je ook zelf stroopwafels maken, of ijshoorntjes. Maar dat is voor een andere keer. Ik moet eerst boodschappen doen.

En wat die Zeeuwse bloem betreft, dat is bloem met weinig gluten en eiwitten, dus minder geschikt om brood te bakken, maar juist wel heel geschikt voor een knapperig eindresultaat, zoals voor koekjes.


Fijne dag!
Marie-Louise

zondag 24 december 2017

Bijna kerstmis

Zo, de winkel is dicht. De laatste twee dagen in de winkel waren heel gezellig en heel druk. Ik ga het altijd een beetje missen, die gezellige kerstsfeer in de winkel. Door al die drukte had ik geen tijd om boodschappen in huis te halen, maar gelukkig was de supermarkt in ons dorp vandaag open zodat ook dat nog helemaal goed kwam. Vandaag heb ik het huis min of meer gefatsoeneerd en morgen krijgen we familie op bezoek, alles is ongeveer onder controle. Dus nu kunnen we met de beentjes op de bank. Breiwerkje erbij, alhoewel ik er bijna te moe voor ben.

En nu voor iedereen een fijne en gezellige kerst gewenst!



En mocht je ook zo'n leuk muisje willen haken, dat kan. Ik kocht het patroontje bij  Haakmuts.
Heel leuk om te doen, maar wel een beetje priegelen.

Fijne avond!
Marie-Louise



donderdag 21 december 2017

Gala

En daar gingen ze, hun eerste gala.


Ken je dat liedje van Marco Borsato, Dochters heet het. En daar komt zo'n zinnetje in voor: Ooh, wat gaat de tijd toch snel. 


En zo is het helemaal, zo houd je ze piepklein als ze waren in je armen, en zo worden het jongedames. Ongelooflijk! 

Ik wens jullie een mooie avond!
Marie-Louise

PS: Ze kwamen op kousenvoeten terug. Dat viel dus nog behoorlijk tegen, op hakken lopen!

maandag 18 december 2017

Omslagdoek van sokkenwol, vervolg

Hij is klaar, de omslagdoek van sokkenwol! Ik gebruikte net iets meer dan 1 bol Opal sokkenwol.



Ik heb nog een halve dag gewacht op een beetje zon, dan werd de foto wat vrolijker, maar tevergeefs. Dus helaas, het is echt zo'n grijze dag om maar binnen te zitten breien.



Voorkant en ...

Achterkant,

Ik ben er blij mee, en mijn moeder ook. Die had namelijk een paarse trui waar de sjaal heel goed bij kleurde. Dus de sjaal heeft al een nieuwe eigenaresse gevonden.

Ik gebruikte  dit patroon. Het is in het Zweeds, maar met een goede tekening. Als iemand graag een vertaling van de tekens wil hebben kan ik die wel bij dit bericht plaatsen.

En nu MOET ik van mezelf echt een paar dingen afbreien die blijven liggen, dus nee! Geen nieuw project beginnen. Ahum, benieuwd of dat lukt.

Fijne dag!
Marie-Louise




vrijdag 15 december 2017

Kleine kerstkransjes maken van natuurlijk materiaal

Tjonge tjonge, wat is december toch altijd druk. Afgelopen twee weken waren zowel zoon als twee dochters jarig. Sint hebben we daarom maar aan ons voorbij laten gaan. Anders komen alle cadeautjes helemaal op één grote hoop. Nu weer even een adempauze voor de kerst, dus had ik vandaag tijd voor iets creatiefs. En dat werden kleine kerstkransjes. Niet om te eten, maar als decoratie.

Ik had nog anijszaad bij mijn kruiden staan en die kon ik nu mooi gebruiken.
Samen met wat binddraad (ik had alleen rood ijzerdraad) freubelde ik een kransje in elkaar. Gewoon het ijzerdraad steeds om een anijszaadje draaien en ondertussen een beetje rond buigen.



.
En dan krijg je dit, een lief klein kransje.



Het ging zo lekker snel dat ik nog even de tuin in dook met een snoeischaar. 


Ook van elzenproppen kan je een kransje maken. Weer gewoon het draad eromheen draaien en steeds een takje toevoegen.


Klaar!




En toen was de batterij van mijn fototoestel leeg.

Fijne dag!
Marie-Louise


maandag 11 december 2017

Sneeuw en een zelfgemaakte adventskandelaar

Is het bij jullie ook overal zo mooi?

Je kunt op de foto eigenlijk niet zien hoe mooi het buiten is. Net of alles met poedersuiker bestrooid is. Echt genieten.

De dochters genoten iets minder en kwamen alle twee te laat op school na 1,5 uur ploeteren. Ik ben niet jaloers als ik ze 's ochtends uitzwaai.


Ergens op internet kwam ik dit tegen. Snel te maken met een leuk resultaat vind ik. Dus mijn zoon en ik gingen aan de slag. We zochten een mooi stammetje uit onze houtstapel. De sterretjes staken we uit stukjes mandarijnschil met een klein koekvormpje. Verder knipte ik wat rozemarijn uit de kruidentuin en een takje van de kerstboom.

En we kochten een speedboor van 20 mm. Dat koste ons € 5,00. Maar dat vond ik wel een goede inverstering, want ieder stuk hout is vanaf nu een potentiële kaarsenstandaard. Die boor gaan we vast nog vaker gebruiken.

Mijn zoon deed het boorwerk en ik het plakwerk met een lijmpistool en voor we er erg in hadden was onze adventskandelaar klaar.

Helemaal blij! Weer iets leuks voor kerst zonder dat het je kapitalen kost.

 Fijne dag en geniet nog maar even van de sneeuw.
Marie-Louise

donderdag 7 december 2017

Krans van snoeiafval

Nou, vandaag is het echt wel een dag om de kerstboom te versieren. Wat guur! Maar dan is het binnen wel extra behaaglijk.

De afgelopen week maakte ik een krans van kornoeljetakken, je weet wel, die mooie rode takken in de winter. Ik knipte gewoon links en rechts wat van de kornoeljestruik, het is tenslotte net onkruid. Ik zocht vooral wat dunne, buigbare takken uit.


Ziehier, een bosje kornoelje-takken


De eerste tak boog ik ongeveer rond en bond ik vast met een touwtje.


Daarna is het een kwestie van takjes om de krans heen draaien. Alsmaar dezelfde kant op. De beginstukjes en uiteinden friemel je er gewoon tussen. En het mooie is, zo'n krans wordt vanzelf ongeveer rond. Hoef je niks voor te doen. Desnoods alleen een beetje duwen en wrikken voor het juiste model.  Je kan hem zo dik maken als je zelf wilt, of tot je kornoeljestruik weggesnoeid is natuurlijk.


Daarna heb ik er wat klimop en hulst ingestoken en omheen gewikkeld en als laatste drie denappels en wat walnoten tussengelijmd met het lijmpistool. 

En zo heb je voor weinig toch al snel een kerstgevoel.

Fijne dag!
Marie-Louise


maandag 4 december 2017

Griep en een omslagdoek van sokkenwol

Zo zeg, kreeg ik me toch even de griep.  De huishoudtrein kwam met een klap tot stilstand en links en recht ontspoorde een wagonnetje. Gelukkig zette oma het wagonnetje vol vuil wasgoed weer snel op de rails door alle was voor mij te doen. Wel fijn hoor, zo'n moeder die bij ons inwoont en op zulke momenten bij kan springen. Zoonlief vierde ook nog zijn verjaardag met 10 medestudenten die allemaal bleven slapen. Maar ik heb alleen wat slapjes vanonder mijn dekbed gezwaaid. Meer heb ik er niet van mee gekregen. Gelukkig zit ik hier weer achter de computer, al is het nog wat bibberig. En komt het gewone leven weer een beetje op gang.

Al rondtoerend op internet kwam ik deze sjaal tegen van sokkenwol



Ik vond hem gelijk heel erg leuk, vooral omdat ik nog een mooie bol Opal sokkenwol had liggen en nog niet zo goed wist wat ik er mee zou doen. Dit lijkt me heel erg leuk.

Het patroon vind je hier:
Patroon sjaal

Nadeel: Het is in het Zweeds, voordeel: Er zit een goed uitgetekend patroon bij.

En met de vertaallijst van drops design kom je een heel eind. Ik heb al een stukje geprobeerd, en het lukt wel hoor.

Fijne dag!
Marie-Louise



dinsdag 28 november 2017

Ditjes en datjes

Mooie uitdrukking, ditjes en datjes. De afgelopen dagen waren gevuld van die ditjes en datjes. Geen spannende handwerk-activiteiten ofzo. Dit weekend stond ik op zaterdag in de winkel. Altijd gezellig in deze tijd van het jaar. We verkochten natuurlijk veel Sinterklaascadeaus en ook al veel gezellige dingen voor de kerst. Wel heb ik het idee dat de grote aankopen steeds meer via internet gedaan worden. Maar zelf zou ik nooit een internetwinkel willen hebben. Alleen spullen in dozen doen en opsturen vind ik niet leuk. Juist het contact met je klanten maakt een winkel zo gezellig.

Op zondag brachten wij mijn moeder naar familie in het westen van het land. Haar zus werd 85 jaar. Fijn om alle ooms en tantes weer te zien. Ik realiseerde me wel dat het leven echt doorgaat. Je denkt nog aan de familie uit je jeugd, maar sommige ooms en tantes waren echt oud geworden hoor (Sorry hoor!) Je schuift zelf ook een generatie op he. Ik ben nu zelf zo'n tante van vroeger.

Gisteren kochten we nog snel wat inpakpapier bij de groothandel. We hebben weer mooie rollen uitgezocht voor bij de toonbank. Ook de zakjes en het lint gingen hard. Even bijkletsen over het wel en wee in de winkel en je bent zo een uur verder.

Daarna bracht ik nog een bezoekje aan de kringloopwinkel in Roden. Ik bracht wat spulletjes weg en jawel..... Ik nam ook weer wat mee naar huis. Gelukkig wel minder dan ik wegbracht.


Kijk, dit boek vond ik. Het is van John Seymour. Hij schreef ook het boek "Leven van het land". Een heel mooi boek over zelfvoorzienend leven. Nou, dat lukt ons nog lang niet, maar zo'n mooi boek over eten uit je moestuin is een feestje. De illustraties zijn ook heel mooi. John Seymour is allang overleden, maar zijn boeken zijn nog steeds erg gewild.

En deze stond ook op mij te wachten. Wij hadden jaren zo'n sinaasappelsapje. Helemaal stukgesperst. En zomaar ineens zag ik er een staan. Die mocht ook mee naar huis.
Soms vind je niets bij de kringloop en nu ging ik de koning te rijk terug naar huis.



 Verder maakte ik een beginnetje aan het truitje voor de hond. Ik moet maar snel doorbreien, want het wordt koud de komende dagen. Ik breide voor het eerst een kleine cirkel op een rondbreinaald. Het was even wennen, maar het gaat goed. Dat had ik eerder moeten proberen!

Een goede uitleg vind je hier Magic loop breien. Het is een filmpje zonder gesproken tekst, maar je ziet precies wat je moet doen.

En jawel hoor, het regent alweer!

Fijne dag
Marie-Louise


zaterdag 25 november 2017

Nutteloze haaksels deel 2: kersthaaksels

Na de gehaakte pannenlap voor kerst ( klik hier ) kreeg ik de smaak te pakken en haakte vrolijk verder. Dit keer moest het flesje met afwasmiddel het ontgelden en ik haakte een kerstschortje met onderstaand resultaat.



Ik werd er wel bij van, maar mijn dochter riep enigszins verbaasd: Mam, waar is dat nou goed voor?
En ze heeft gelijk natuurlijk. Inderdaad, het dient geen enkel doel, maar soms wil je gewoon iets maken.


Ik gebruikte gewone katoen en haaknaald nr 2,5.


Eerst haak je een recht lapje als volgt: 14 lossen haken en daarop 13 vasten haken. In totaal 8 toeren van 13 vasten haken. 
Dan voor de halsbies 34 lossen haken en aan de andere kant van het lapje vastmaken met een halve vaste en hierop weer 34 vasten haken. Nu is je halsbies klaar. Even de draadjes afwerken.



Het ziet er dan ongeveer zo uit. Nu je werkje ondersteboven houden, zodat je het schortje eraan vast kan haken. Ik begon met een rijtje gaatjes, bestaande uit halve stokjes met 1 losse ertussen en maakte in totaal 7 gaatjes. Hier kan straks het lintje doorheen.

Dus maak je draad weer vast aan het werk en begin met 3 lossen (= 1 half stokje + 1 losse). Sla 1 steek over en haak weer 1 half stokje en 1 losse. Doe dit 6 keer en eindig met 1 half stokje in de laatste steek. Nu heb je 7 gaatjes.


Dan nu de rest van het schortje. Ik haakte steeds een soort waaiertjes die bestaan uit 3 stokjes, 2 lossen en drie stokjes.

Begin als volgt:
Haak 3 lossen en keer het werk.

Haak in hokje nr 1, 3, 5 en 7 een waaier en keer met 3 lossen.

Haak nu in iedere 2 lossen van de waaier weer een waaier. Aan het einde van de toer haak je 1 stokje in de derde keerlosse van de vorige toer. Dit doe je om de zijkanten van je schortje een beetje recht te houden. Haak weer 3 lossen en keer het werk.

Zo haak je een aantal toeren tot je schortje lang genoeg is. Ik haakte in totaal 5 toeren met waaiertjes. Maar het hangt natuurlijk een beetje van de grootte van je flesje af.

Nu nog een laatste toer ter afwerking.
Ik haakte hiertoe 1 vaste in ieder stokje met steeds 2 lossen ertussen en ook 1 vaste in de 2 lossen van de waaiertjes. Zo ontstond een soort picotrandje.

Dan alles nog even afwerken en een lintje door de gaatjes van de taille halen.

En als finishing touch borduurde ik nog een wit sterretje.



En inderdaad, totaal nutteloos, maar zeg nou zelf, het staat toch best gezellig.

Fijne dag deze mooie zaterdag!
Marie-Louise

donderdag 23 november 2017

Zuinigheid met vlijt

Ik ben altijd erg van de recycle oftewel hergebruik. Ik gebruik broodzakken opnieuw om dingen even in te verpakken in de koelkast en met de papieren servetten van het kerstdiner veeg ik allerlei vieze dingen schoon. Dat soort dingen dus. Sommige mensen zeggen dan, ja wat maakt dat nou uit, dat ene zakje of servetje. Maar dan zeg ik altijd: "Als 1 miljoen Nederlanders vandaag 1 zakje hergebruikt scheelt dat weer 1 miljoen zakjes". Kortom, alle kleine beetjes helpen dus wel. Het is natuurlijk ook een soort ingebakken zuinigheid, maar ik geloof echt dat we allemaal moeten proberen eens wat minder rotzooi te produceren en te gebruiken. Soms kan ik er niet over uit wat ik allemaal bij de A.ction en aanverwante winkels aan goedkope zooi zie liggen en dan bekruipt me het gevoel dat we deze aardbol wel heel snel aan het opsoeperen zijn. Ja, je zou er depressief van worden, zeker in combinatie met de hoeveelheid regen van de afgelopen dagen.

Maar zo erg is het allemaal niet, ik heb vandaag alweer een goede hergebruik-daad gedaan.
Dochter had een t-shirt wat echt niet meer kon (ik zag het niet helemaal, maar een puber ziet dat so wie so heel anders). Weggooien dus? Toen bedacht ik dat de dames samen ook ontzettend veel wattenschijfjes gebruiken. Want ja, zonder make-up kan je echt niet op school verschijnen, maar 's avond moet dat er weer af. Dus wattenschijfjes, en niet 1, maar liever 4 of 5 tegelijk. Dus het t-shirt heeft een nieuwe bestemming: Wattenschijfje. Uit het shirt knipte ik met de kartelschaar bijna 50 kleine vierkantjes en ze worden nog gebruikt ook en we kunnen ze eventueel gewoon meewassen met de handdoeken. Dus toch weer een kleine goede milieudaad verricht vandaag.


Simpel, snel en bruikbaar. Het t-shirt wattenschijfje

Ja, zoals mijn vader al zei:

Zuinigheid met vlijt
Bouwt huizen als kastelen,
Maar wie zich niet goed wast,
Krijgt luizen als kamelen.

Toch maar even onder de douche vanavond.

Fijne avond!
Marie-Louise

woensdag 22 november 2017

Klassiek babymutsje

Nog even een tussendoortje gebreid. Na het babymutsje voor meisjes (dat vind je in dit bericht), wilde ik ook nog een mutsje breien dat wat meer geschikt was voor jongens. Het werd dit klassieke mutsje.


Ik had dit keer helaas geen baby bij de hand om het model te showen. Ook heb ik het nog geprobeerd op een rond vaasje te draperen, maar dat werd niets, dus hierbij alleen een plat mutsje op de foto.

Het is een fijn modelletje wat lekker over de oortjes sluit.

Ik maakte het van Scheepjes Invicta en breinaald nr 2,5.
Dit model wordt in het rondgebreid, maar je zou het ook op twee naalden kunnen proberen en dan de achternaad sluiten. Dat lijkt me ook wel handig, want ik vond dit een beetje gepruts met al die sokkennaalden.

Het patroon vond ik ergens op internet, maar ik kan het niet terugvinden. Dus hierbij de versie die ik maakte, zonder dat ik kan terugverwijzen naar het originele patroon.

r = recht
av = averecht
m+ = meerdering (1 meerderen door een lusje tussen de steken op te nemen en rechtgedraaid te breien)
m2- = mindering (1 steek recht afhalen, 2 steek samenbreien, afgehaalde steek over de samengebreide steken halen)

Zet 121 steken op met naald 2,5. Sluit de steken tot een cirkel en brei 7 naalden ribbel (dus omdat je in het rond breit moet je nu dus afwisselend 1 naald recht en 1 naald averecht breien om een ribbel te krijgen). Ga dan over op tricotsteek en brei als volgt:

Naald 1:
1r, 1m+, 
18r, m2-, 18r, 1m+, 1r, 1m+, 
18r, m2-, 18r, 1m+, 1r, 1m+,
18r, m2-, 18r, 1m+, 1r

Naald 2: Brei alle steken recht.

Herhaal deze twee naalden in totaal 9 keer. Het aantal steken blijft gelijk dus 121, doordat je steeds meerdert en mindert.

Hierna op dezelfde manier verder breien, maar nu alleen de minderingen breien, de meerderingen sla je over. Het mutsje wordt nu steeds kleiner.

Als er nog 7 steken op de naald staan ga je steeds twee steken samenbreien. De laatste 4 steken hecht je af door er een draad door te halen en aan te trekken. 

Als laatste brei je twee koordjes van 20 cm (haken mag ook). Die maak je nog even vast en natuurlijk de draadjes afhechten. En klaar is je mutsje.

Ik hield best veel wol over. Je zou er makkelijk een paar slofjes of een leuk klein knuffeltje bij kunnen breien als kraamcadeautje.

En dan moet er nu, na al dat breien, maar weer een beetje gehuishouderd worden.

Fijne dag,
Marie-Louise

maandag 20 november 2017

Citroenthee, citroensiroop en een koud hondje

Omdat het nu wel heel erg herfstig wordt heb ik afgelopen week mijn laatste citroenverbena geoogst voordat het plantje zijn blad zou verliezen. En omdat het zo lekker is en eigenlijk bijna niets kost dacht ik, ik moet er toch nog even een blogje aan wijden.

Pluk je verbena

Ris alle blaadjes eraf

Leg op een schone theedoek en laat drogen. Ik gebruikte de vloerverwaring (het is echt in 2 dagen kurkdroog), maar het kan ook op een droogrekje in een beetje warme ruimte. De blaadjes zijn dun, dus het gaat razendsnel.



Stop de droge blaadjes in een leuke pot en klaar is je voorraad citroenthee. Het ging zo makkelijk dat ik dacht, dat zou ik met meer kruiden moeten kunnen doen. Misschien gaat het ook goed met munt?



En ik maakte ook nog citroensiroop.
Doe hiervoor 300 gram suiker en 2 theelepels citroenzuur in 300 ml water. Laat dit opwarmen tot de suiker is gesmolten. Doe er dan een flinke hand citroenverbena blaadjes bij en laat het even koken. Daarna nog een uurtje laten trekken. Zeven en in een mooie fles schenken.

Als je het langer houdbaar wilt hebben moet je het weer opkoken en in een fles schenken die je met heet sodawater hebt schoongemaakt. Je kunt de fles ook uitkoken om hem te steriliseren. Ik bewaar het echter in de koelkast en dan gebruiken we het de komen weken, dus dat heb ik nu niet gedaan.

Je kunt het als limonadesiroop gebruiken, en het is ook lekker door yoghurt of karnemelk, dan krijg je een soort limoendrink.

En dan nog iets heel anders. Mijn nichtje heeft een heel oud hondje (18 jaar oud nu) en dat hondje heeft het koud, zoals zoveel ouderen op deze aardbol. Dus vroeg mijn nichtje of ik een truitje wilde breien. Dat wil ik best proberen, maar zoiets heb ik dus nog nooit gedaan. Ik ga eerst maar eens een beetje onderzoek doen op internet, hoe andere mensen zo'n breiwerkje hebben aangepakt. Wordt vervolgd!

Fijne dag!
Marie-Louise


vrijdag 17 november 2017

Gehaakte pannenlap met stermotief

Ik liep al een tijdje te denken aan een projectje waarbij ik iets wilde borduren op een ondergrond van gehaakte vasten. Een projectje wat je mee kan nemen onderweg en waarbij je niet zo hard hoeft na te denken, of ook nog gewoon antwoord kan geven zonder de tel kwijt te raken. Zo'n projectje dus.


Het werd een pannenlap. 

Het begin is lekker makkelijk. Ik gebruikte katoen nr 8 en haaknaald 2,5.

Haak een ketting van 50 lossen en haak hierop 49 vasten (een oneven aantal zodat de ster precies in het midden knn komen). Haak nu een vierkant lapje met een breedte van 49 vasten. Mijn lapje werd dan zo'n 20 cm breed. Bij een hoogte van 55 rijen vasten was mijn lapje vierkant en heb ik afgehecht.



Dit is het lapje en als je goed kijkt zie je een soort vierkantjes-patroon waarop je kan borduren.


Ik zocht in een breiboek naar een patroon van een Noorse ster en ging aan de slag. Ik begon precies in het midden, zodat de ster een beetje goed op de pannenlap terecht zou komen.
Ik borduurde met een draad witte katoen. Het viel nog niet mee om een beetje regelmatig te borduren, maar vooruit, toch maar verder gaan hoewel ik niet helemaal tevreden was.



Toen de ster af was heb ik nog precies zo'n zelfde lapje gehaakt als achterkant. De twee lapjes het ik met een rij vasten aan elkaar gehaakt en daarna 20 lossen gehaakt voor de ophanglus. Op iedere losse ook nog een vaste gehaakt voor een stevige lus.


Toen vond ik de ster nog wat klein in verhouding tot de pannenlap, dus heb ik er nog een rijtje stiksteken omheen gefantaseerd. Zo heeft het wel iets "quilterigs".

Al met al is het best een stevige pannenlap geworden doordat hij twee lagen dik is. Ik wil eigenlijk bij een volgende pannenlap proberen om de witte ster direct in te haken (maar dat heb ik nog nooit gedaan, dus daar moet ik nog even op oefenen). Dan zijn de voor- en de achterkant mooi om te zien en hoef ik geen dubbele pannenlap te maken.


Maar ik ben toch wel tevreden met het resultaat!

Fijne dag!
Marie-Louise