zondag 24 februari 2013

Voorjaarsvakantie - therapie

 

De voorjaarsvakantie zit er weer bijna op en we zijn er weer goed doorheen gekomen hoor. Lekker Hollands weertje, koud en winderig, dus we zijn vooral binnengebleven. En wat hebben we zoal gedaan?

Maandag: Uitgerust van al het schoolwerk en met de barbies gespeeld. De mannenbarbie ontbrak zodat er geen verkering mogelijk was en ook babies niet tot de mogelijkheden behoorden.
Dinsdag: De stad in en een uitgebreid vergelijkend warenonderzoek gedaan naar het prijsniveau van de Ken-barbie. Na vier speelgoedwinkels en een hele koude neus hebben de dames twee Ken-barbies gekocht. Terug naar huis en weer de hele dag met barbies gespeeld.

En daarbij maakte ik:

 
 
Een iets te groot uitgevallen knalroze cocktailjurk, volgende keer wat dunner garen gebruiken.
En als tweede een setje bestaande uit een topje en een rokje. Dat paste wel voortreffelijk.
 
De patroontjes kwamen van deze site:
Er staan verschillende mooie patronen op, allemaal heel leuk om te maken.

 
 
Woensdag: Er kwam een vriendinnetje spelen en logeren dus geen tijd om te knutselen, wel een leuke film gezien, Nanny McPhee 2.
 
Donderdag: Hoog tijd om onze nagels te doen. Dit keer met krantenpapier. Het recept volgt hieronder:
 

 
Benodigdheden: Witte en doorzichtige nagellak en een potje goedkope kinder-parfum.
En een krant natuurlijk, maar die staat niet op de foto.
 

Lak je duimnagels wit.
Pak dan een strookje krantenpapier met tekst, maak het nat met goedkope kinderparfum en leg het op je nagel. (Dure parfum mag ook, maar is zonde) Laat het stukje krant 10 seceonden liggen (druk het een beetje aan) en Voila.... Je kunt de krant lezen in spiegelschrift op je nagels. 
 
 
 Werk af met een laagje doorzichtige lak voor een lang houdbaar effect.
 
 
Vrijdag: De verveling slaat toe, gelukkig was de pizzeria open, dus daar hebben we lekker gegeten.
 
Zaterdag: Mama moest werken in haar winkel dus met papa naar het Planetron in Dwingeloo. Echt heel leuk om naar toe te gaan.
 
Zondag: Toch nog een creatieve opleving. Dochter 1 leert haken, ze kan al lossen en is nu bezig met de vasten. Dat vraagt wel iets meer concentratie en stuurvermogen van je vingers, dus het knettert hier in huis zo af en toe (als het weer eens mis gaat dus, maar het lapje vordert gestaag).
 
En een armband-experimentje uitgevoerd: Rijg kraaltjes aan haakkatoen. Begin met het haken van losssen en schuif er af en toe een kraaltje tussen. Dus als je al lossen kunt haken, kan je deze armband al maken. Haak zo lang door als je leuk vindt, hecht af en knoop het armbandje om je pols.
 

 

 
Morgen is iedereen weer naar school en dan begint het geregelde leven weer, ook weer fijn!

1 opmerking:

  1. Jij hebt een heerlijke week achter de rug met allemaal leuke dingen.

    Groetjes van Marion

    BeantwoordenVerwijderen